Zonterapi - reflexologi

Reflexologi (eller zonterapi) är en terapi som behandlar fötterna för att balansera övriga kroppen. Dess grund består i att genom olika reflexpunkter på fötterna stimuleras kommer korresponderande organ och områden i kroppen påverkas positivt helande.

I reflexologi är hela kroppen, från topp till tå, är sammankopplad i ett enda nätverk som består av av tio långtgående zoner som helt enkelt är lättast åtkomliga via fötterna. Händerna kan också användas om fötterna av någon anledning inte är lämpliga att massera, tex vid skada. Fötterna är dock mer känsliga för beröring och lämpar sig kanske allra bäst.

Eunice Ingham utvecklade, det som i början av 1900-talet kallades zonterapi, reflexologin på 30-talet och kartlade kroppens zoner och dess innehåll på fötterna. Varje zon fanns representerad på foten – och därmed alla kroppsdelar och organ – och hon märkte att genom att trycka och massera på korresponderande punkter, reflexpunkter, startade läkande processer i kroppen.

Exempel på användningsområden

  • Stress, ångest, oro (ca 7000 nerver blir stimulerade av reflexologi)
  • Migrän
  • Astma och luftvägar
  • Störningar i mag- och tarmsystemet
  • Gall- och leverbesvär
  • Värk i axlar, skuldror rygg
  • Ökad blodcirkulation

Reflexologi är godkänd som rehabiliterande friskvård av Skatteverket.

Om terapeuterna:

Lena Axelsson är diplomerad i Klassisk massage, Reflexologi och Aromterapi genom brittiska ITEC på skola i Dublin. Hon är även certifierad Access Bars och reikiterapeut med ett stort intresse för kosthållning och hudvård. Lenas utgångspunkt i livet och inför varje behandling är att vi mår som bäst när sinne, kropp och själ är i balans – då klarar vi både inre och yttre påfrestningar bättre. De terapier hon erbjuder har ett brett spektrum där hela människan ryms. Lena är tillgänglig för bokning.

Priser för en behandling:

30 min 350 kr
60 min 690 kr
90 min 890 kr

Köper du 3 behandlingar samtidigt får du en rabatt på 5% och köper du 5 behandlingar samtidigt får du 10% rabatt.

Avbokning vid inbokad tid bör ske som senast 24 timmar innan din inbokade tid för att du inte ska debiteras, därefter debiteras du halva beloppet för avbokning senast 12 timmar innan behandlingstid. Glömmer du att avboka debiteras du hela beloppet. Du avbokar via boknigssystemet (precis som vid bokningen via ditt konto.)