Zonterapi – Lymfdränage


RLD är en prisbelönt zonterapeutisk teknik som fokuserar på att stimulera lymfatiska reflexer på fötterna. Syftet är att orsaka en effekt på det lymfatiska systemet i kroppen. Det är en unik sekvens som har forskats på och utvecklats av Sally Kay BSC (Hons), samtidigt som hon arbetat med metoden inom cancervården. Resultaten verkar stödja teorin om zonterapi.

Bröstcancer är den vanligaste cancerformen i västvärlden. Cirka 20% av dessa patienter utvecklar sekundära lymfödem i armen efter behandling för bröstcancer.
Lymfödem definieras som en svullnad i vävnaden på grund av att man misslyckats med lymfdränage. Efter bröstcancer, kan en person uppleva psykiska eller känslomässiga svårigheter på grund av en förändrad kroppsuppfattning och en svullen lem kan förvärra detta. Forskning tyder på att överlevande med lymfödem är mer benägna att drabbas av psykiska och emotionella problem, vara mer handikappade, och uppleva en sämre livskvalitet än överlevande utan tillstånd. Förbättrade bröstcancer överlevnad visar att omkring 2: 3 kvinnor överlever sjukdomen med mer än 20 år. Detta innebär att fler människor lever länge med denna försvagande bieffekt som det för närvarande inte finns något botemedel för.

Lymfdränage används också för att behandla andra symptom och tillstånd än lymfödem och kan med fördel användas för symptom såsom:
Artrit
Astma
Eksem
Kronisk trötthet
Fibromyalgi
Kroniskt trötthetssyndrom
Problem med bihålorna
Migrän
Huvudvärk
Muskelspänning
Värk och smärtor
Premenstruella syndrom

Pris
Lymfatisk Lymfdränage 60 min kostar 690 kr
Lymfatisk Lymfdränage 45 min kostar 525 kr
Lymfatisk Lymfdränage 30 min kostar 350 kr

Vid bokning av 5 behandlingar vid ett och samma tillfälle ges 10% rabatt på hela summan. Vid bokning av 3 behandlingar vid ett och samma tillfälle ges 5% rabatt.

Avbokning vid inbokad tid bör ske som senast 24 timmar innan din inbokade tid för att du inte ska debiteras, därefter debiteras du halva beloppet för avbokning senast 12 timmar innan behandlingstid. Glömmer du att avboka debiteras du hela beloppet.

Om terapeuten
10452937_10152565236093933_1829068797158277790_o
År 2012 gick Edita sin första yinyogalärarutbildning som gav henne inspiration till att börja leda egna yinyoga klasser. År 2014 vidareutbildades hon i yinyogakonst hos Sebastian Pucelle som är elever av Sara Powers och Paul & Suzee Grilley. Sin RYT 200 TTC utbildning gjorde Edita i Indien, där hon utbildade sig till hatha-, vinyasa-, gravid- och terapeutiskyoga (enligt B.K.S. Iyengar stil) lärare.

Edita älskar att inspirera och hjälpa andra medmänniskor att skapa bättre hälsa och välbefinnande samt att göra små steg i hälsofrämjande förändringar. Edita har även ett stort intresse av hälsosam kost och livsstil. Naturmedicin var en stor del av hela Editas liv tack vare hennes mormor och mamma som delade med sig av sina kunskaper och lärde Edita mycket om naturens läkande kraft i tidig ålder.

Edita har ett djupt intresse för naturliga metoder. Att främja hälsan och harmoni i livet ledde till att Edita utbildade sig i diplomerade Zonterapeut, Akupressör, Reiki och Accessbars healing metoder, genomgick en kurs i Koreansk handakupunktur och läste kurser inom hälsopsykologi på Lunds universitet. Nyligen gick hon en kurs för diplomerade zonterapeuter – zonterapi för gravida där hon lärde sig olika tekniker att minska besvär som uppkommer under graviditeten till exempel förstoppning eller svullnad. Edita har också nyligen genomgått en utbildning i lymfatisk dränage genom zonterapi där man genom punkter på foten påverkar lymfan.
Leave a Reply