Här hittar du information om aktuella kurser och workshops.

HÖSTRETREAT PÅ KARLABY KRO

Nu får vi chansen att mötas på ljuvliga Karlaby Kro, mitt på Österlen. Under två dagar i oktober har du möjlighet att delta på ett retreat med fokus på våra känslor. Vi pratar om vad känslor är, hur de påverkar oss och hur vi kan utforska de med nyfikenhet. 

Det här är ett retreat som ger plats för yoga- och meditationspraktik, men också den kunskap som psykologerna och yogalärarna Maria och Kousha sitter på gällande just ämnet känslor. 

Allt i Karlaby Kros vackra miljöer, med fantastisk natur, ljuvlig mat och möjligheter till avkopplande spa. 

Tid och datum: Lör 12/10, kl.10.00 – Sön 13/10, kl. 13.30

Lördag

10.00-10.30 Gemensamt välkomnande och check-in

10.30-12.00 MARIA Inledande klass: YOMI Recover (flow and restore), vi börjar med att få upp energin för att sedan skapa utrymme för att grunda oss och samla ihop oss inför resten av helgen. 90 min 

12.00-13.00 Lunch. Njut av restaurangens fantastiska mat. 

13.00-14.30 KOUSHA  - Presentation av YOMI. Föreläsning med psykologiskt tema kring känslor.  

14.30-17.00 Eftermiddagste och mellanmål, egentid och spa. Tid för välbehövliga timmar av reflektion, avkoppling i spa:t  där det finns uppvärmd pool, bastu, mjuka sittplatser, frukt och te. 

17.00-18.00 MARIA - YOMI Yin. En timmes praktik med lugn yinyoga och möjlighet att landa ner, släppa taget om veckan och låta kroppen slappna av. Möjlighet att stanna kvar för en längre tids savasana efter klassen innan det är dags att byta om till middagen. - 60 min

19.00-21.00 En lugn och välsmakande 3-rättersmiddag inne i restaurangen. 

21.30-22.00 MARIA - Kvällsmeditation för den som önskar. - 30 min

Söndag

7.30-9.00 KOUSHA - Lugn och uppmjukande morgonklass i YOMI Yin-anda (soft flow + yin, den här klassen ger oss möjlighet att mjuka upp kroppen, skapa fokus för sinnet och starta dagen med fokus på vara närvarande. - 90  min

9.00-10.00 Frukost

10.00-11.00  MARIA - Föreläsning med fortsatt utforskande av våra olika känslor och hur emotionsreglering fungerar

11.00-12.30 KOUSHA - Vi tar med oss det vi lärt oss på mattan och använder oss av det i en mer yang-dominerad, utmanande yogaklass, YOMI yang. 90 min

12.30-13.30 Gemensam lunch och avslut.

Pris: 3200 kr (+ 300 kr i enkelrumstillägg). I priset ingår totalt 8,5 timmars guidad praktik och föreläsning, en övernattning, tillgång till Karlaby Kros vackra orangeri med bastu och pool, lunch både lördag och söndag, 3-rättersmiddag på lördagskvällen, eftermiddagste på lördagen samt frukostbuffé på söndagen. 

ANMÄLER DIG GÖR DU HÄR

21102016-framåtfällning rainbow.jpg

KURS: GRAVIDYOGA

Att göra gravidyoga under graviditeten ger dig tid för dig själv och lär dig att vara närvarande och uppmärksam på förändringar i kroppen och på den växande bebisen inom dig. Du får ökad energi och blir mindre trött och känslig för de förändringar som en gravid kvinna går igenom. Dessutom blir du också mer fysiskt och mentalt förberedd inför förlossningen, och du stärker kroppen men även sinnet och lär dig tekniker för att slappna av.

Den fysiska träningen innebär justeringar och en anpassning av yogaställningar som passar till den gravida kvinnan och där också bäckenbottenträning med knipövningar, vilka förebygger problem som inkontinens, hemorrojder och bråck ingår som en viktig del. Vi arbetar med andetaget eftersom andningen är så essentiell i värkarbetet och pratar också kring förlossningen och hur vi kan hantera förlossningen med yogans hjälp.

Vi arbetar också med djupavslappning. I dagens samhälle med mycket stress och yttre stimuli kan det vara svårt att vara gravid och lyssna inåt, med hjälp av en ledd djupavslappning kan det bli möjligt för den gravida kvinnan att slappna av och lyssna på sin kropps signaler. Yoga hjälper att lindra besvär som kan uppkomma under graviditeten såsom foglossning, ryggvärk, falsk ischias, åderbråck eller sömnproblem.

Kurser i Gravidyoga Hösten 2019 (Även om kurserna börjat finns möjlighet att ansluta till reducerat pris - anmäl dig i formuläret så kontaktar vi dig!)

Tid: Tisdagar, 19.15 – 20.30, start den 27/8
Antal tillfällen: 8 tillfällen
Kurspris för 8 ggr: 1300 kr (30% rabatt för studenter, pensionär, arbetssökande och långtidssjukskrivna)
Lärare: Maria Ljungstrand
Den här kursen är sluten


Tid: Torsdagar, 17.30-18.45, start den 22/8
Antal tillfällen: 8 ggr
Kurspris för 8 ggr: 1300 kr (30% rabatt för studenter, pensionär, arbetssökande och långtidssjukskrivna)
Lärare: Maria Ljungstrand
Den här kursen är sluten

Anmälan sker genom att formuläret nedan.
Förlorade kurstillfällen går inte att ta igen. 

Namn *
Namn
Notera vilken av kurserna du vill anmäla dig till.

ANPASSAD YOGA-KURS

För dig som vill ha ett lägra tempo och mer individuell guidning än du kan få på de vanliga klasserna. Du kanske har en funktionsnedsättning eller kronisk värk efter olycka eller sjukdom. Vi varvar hatha yoga, yin yoga, meditation, mantras, yoga nidra och pranayamas (andningsövningar) – allt efter gruppens behov, årstid och dagsform. Det handlar om att upptäcka och omfamna det som är och komma i kontakt med din kropp på det balanserade sätt som erbjuds i yoga. Klassen leds på svenska eller engelska vid behov. Även nybörjare kan delta.

Tillgänglighet, handikappanpassning samt assistenter
Det finns hiss upp till salarna. Skolan har också en handikappanpassad toalett. För dig som sitter i stol är det tyvärr inte möjligt att ta dig till omklädningsrummen på grund av en pelare i gången. Gården är svårtillgänglig pga   kullerstensbeläggning! Har du svårt att ta dig ner på golvet själv är det bra om du har med dig en assistent. Vi har extra tjocka mattor för att inte riskera trycksår. Det går också bra att sitta på en stol/rullstol genom passet. 

Kursen ligger på lördagar kl. 13-14 och löper över 8 veckor med start 7/9.

Pris för hela kursen: 795 kr

Pris för att vara med enskild gång: 175 kr (125 kr för studenter, arbetslösa, sjukskrivna och pensionärer)

Vill du droppa in enskilda gånger kan du dyka upp i receptionen. Vill du anmäla dig till hela kursen fyller du i formuläret nedan.

Namn *
Namn
Jag vill anmäla mig till Anpassad Yoga start 24/8 *