PÅ SCHEMAT

mariastockarprofil.jpg

Maria Johansson

Undervisar i:
Soft Flow, Yinyoga, Intensive Flow, Familjeyoga

Utbildning:200h Vinyasa Gerdahallen Lund, 200h TT ISHTA New York, 50h ISHTA yin Stockholm, Mindfulnessretreat Thich Nhat Hanh.

Maria om sina klasser: När du kommer till mina klasser hoppas jag att du möts av mitt intresse till yogan och nyfikenhet på att upptäcka förnimmelser genom kroppen. Jag hoppas också att du märker mitt stora intresse för psykologins värld och att koppla samman kropp och sinne, så som yogatraditionen alltid verkat för.

PÅ schemat:
Mån: 12-13, Intensive Flow (intermediate)
ons: 7-8, Yin Yoga
19-20.30, Flow & restore
tor: 10-11, yoga för
Föräldralediga
Fre: 7.30-8.30, soft flow
lör: 10.15-11.15, Familjeyoga

Frida hylander

Undervisar i:
Soft Flow, Yinyoga, Intensive flow, flow and restore (eng)

Utbildning: ISHTA 200h TT, New york, 2016, ishta restorative & yoga nidra 30h, stockholm, 2017, yin yoga tt level 2, biff mithoefer, bontorpet 2014, yin yoga tt level 1, ulrica norberg & Jenny lindengren, stockholm, 2012, gerdahallen yoga TT, lund 2008-2009

frida om sina klasser: En viktig drivkraft i mitt instruerande är önskan om att utveckla och sprida kunskap och praktik i psykologi, yoga och mindfulness för att nå ut till de många människor som på olika sätt kämpar i sina liv. Mina yogaklasser kan många gånger vara fysiskt utmanande, men alltid med en ödmjukhet inför att vi befinner oss på olika platser, i våra kroppar och våra sinnen, och med en öppenhet inför att ta avstamp i vår praktik just där vi befinner oss för stunden. Med tålamod, ödmjukhet och medkänsla.

på schemat:
Mån: 7.45-8.45, soft flow
tis: 10-11, yoga för föräldralediga
16.30-17.45, intensive flow
18-19.15, flow & restore (eng)
Fre: 11.15-12.15, Yin yoga

fridastockarprofil.jpg
Tullia Ashtanga (1).jpg

Tullia jack

UNDERVISAR I: Ashtanga yoga

UTBILDNING: Parampara hos Saraswathi Jois sedan 2013

Tullia OM SINA KLASSER : Yoga har många positiva effekter på både psykiskt och fysiskt välbefinnande och Tullia känner sig kallad att dela med sig dessa. Ashtanga Yoga innefattar en dynamisk form av yoga-ställningar som innebär synkronisering av andning och rörelse i en progressiv serie, som lägger lika stor vikt vid styrka, flexibilitet och uthållighet. Under klasserna producerar man en intern värme: blodcirkulationen och syrehalten ökar, och sätter igång en inre reningsprocess. Regelbunden övning leder till förbättrad koncentration och ökat medvetenhet om inre tanke och beteendemönster vilka kan leda till ökat närvarande i vardagslivet. Ashtanga Yoga är för alla: unga, gamla, flexibla, starka, lugna eller passionerade. Under sina klasser lyssnar Tullia på vad eleverna behöver, och syftar till att skapa utrymme där alla kan få en utmanande, fokuserad och centrerande upplevelse.

PÅ SCHEMAT:
Mån: 17.30-19, ashtanga flow
19.15-20.30 Ashtanga
foundations
tor: 17.30-19 ashtanga flow

anna scholtz

undervisar i: Anpassad yoga 
Gongbad (djupavslappning med gong)

UTBILDNING: certifierad yogalärare via Samayoga teacher training 2010-2011 http://www.samayoga.info/teachers/anna-scholtz/ för Sky Akasha Chaitanya och Swami Vagishananda Saraswati. Samayoga är en blandning av hathayoga, qi gong, kundaliniyoga och ayurveda med focus på ödmjukhet och acceptans. Utbildad gongmästare av Methab Benton. påbyggnadskurser inom: Yin Yoga för Camilla och Todd Grube, Adaptive Yoga för Rudra Swartz, Cranio Sacral Healing för Leonid Soboleff, Ayurveda för Sky samt Barnyoga på Mangalam och Rayayoga. har utövat Zen-meditation sedan 2002 och yoga sedan 2007. Sedan 2015 är Anna rullstolsburen och leder sina klasser från stol eller golv.

Anna om sina klasser: Anpassad Yoga är till för dig som vill ha ett lägra tempo och mer individuell guidning än du kan få på de vanliga klasserna. Du kanske har en funktionsnedsättning eller kronisk värk efter olycka eller sjukdom. Det handlar om att upptäcka och omfamna det som är och komma i kontakt med din kropp på det balanserade sätt som erbjuds i yoga. Jag leder klassen på svenska - och engelska vid behov. Även nybörjare kan delta!

Gongbad är en djupavslappning till instrumentet Gong och kallas gongbad eftersom du "badar" i ljudvågorna från gongen. Du som deltar ligger ner på mattan genom hela passet och låter ljudets vibrationer skölja genom kroppen. Ljud uppfattas inte bara av öronen utan av varje cell i din kropp. Gongen har använts i tusentals år för meditation och ceremonier. Idag används gongen även terapeutiskt.

på schemat:
lör: 13-14, anpassad yoga
var fjärde fredag 17.30-18.30: gongbad (30 augusti, 27 september, 25 oktober och 29 november.)


anna scholtz.JPG
helena frantzell.jpg

Helena frantzell

UNDERVISAR I: Ashtanga yoga 

UTBILDNING: Ann Svärdfäld, fördjupningsprogram samt assisterande elev i Ashtangayoga. 2011-2018 Shri K. Pattabhi Jois Ashtanga Yoga Institute (KPJAYI) Augusti 2018. Är själv elev hos Isabella Nitschke, det är viktigt för mig att vara elev, då blir jag en bättre lärare.

Utbildad Arbetsterapeut 2005. Utbildad dansare på Balettakademien Göteborg 1993

Helena OM SINA KLASSER: Mysore är namnet på den stad i indien som Shri K pattabhi jois kommer ifrån (han som gjorde ashtangayogan känd för västerlänningarna) När man kom till honom rullade eleverna ut mattan och gjorde sin sekvens så långt de fick ställningar.I sin egen takt fick elever utveckla sig både fysiskt och spirituellt, från den tiden myntades en av många citerade meningar från honom “Yoga is an internal practice. The rest is just circus.” För att få ut det bästa av yogans positiva effekter har elever som blivit lärare följt denna tradition världen över och kallar dessa klasser Mysore. Välkommen du också på Raja Yogas Mysore klasser. Du kan vara helt nybörjare eller avancerad i dina ställningar spelar ingen roll.

PÅ SCHEMAT:
Ons: 17.30-19.00, Ashtanga
Mysore
19.15-20.45, Ashtanga
Foundations
Lör: 8-10, Mysore community  

Emelie Schultz

Undervisar i: Vinyasa, Yin, Hatha, Restorative och Yoga Nidra

Utbildning: 200H Vinyasa Yoga TT på Raja Yoga Lund för Monika och Bengt Ljungquist 2016. 50H ISHTA Yin Yoga TT för Ulrica Norberg 2017 och 200H ISHTA Bridge för Alan och Sarah Finger 2018

Emelie om sina klasser: För mig handlar yoga om att hitta en inre hamn. En plats som alltid erbjuder lugn, och som går att återvända till vad som än händer utanför. Yogan kan visa oss vägen dit. Genom att lyssna på kroppen, känna efter och undersöka, kan vi ta oss hela vägen, och när vi är där, grundade och trygga, kanske våga oss lite längre ut ibland. Till nya och okända vatten. 

Under mina klasser kommer du inte sällan mötas av långsamhet och tystnad. Det kommer finnas tid att stanna upp och känna efter i kroppen och sinnet, likaså utrymme att experimentera och testa nytt. Soft Flow är mjuk Vinyasa som passar alla nivåer: i långsamt tempo och med klassiska flöden bygger vi upp till lekfulla peak positioner. Yinyoga passar alla som vill varva ner, grunda kropp och sinne och samtidigt ta hand om den djupa muskulaturen på ett varsamt sätt. Klasserna avslutas oftast med en lång avslappning eller Yoga Nidra, som ger tillfälle att sätta en intention för kommande vecka. 

På schemat: Sön: 11-12.30, Soft Flow och 13-14.15, Yin Yoga


BDC70066-3E3D-482E-9F42-88B36F749B76.jpeg
amelie_190725_0065.jpg

ida tholfsson

UNDERVISAR I: Intensive flow, Familjeyoga

UTBILDNING: Sivananda Hatha Yoga 200 h, Barn- & tonårsyogalärare 95 h från Kids Yoga Foundation

IDA OM SINA KLASSER: Mjukhet och lekfullhet är två ledord för mig i min yogapraktik. Jag älskar att få känna in och låta mig ledas dit kroppen vill ta mig. Jag tar med detta in i klassen Intensive flow där vi utforskar mjukhet och lekfullhet på ett dynamiskt och ibland utmanande sätt, där asanas får liv ihop med pranayama och pauser i stillhet. Familjeyogan tar med såväl vuxna som barn på äventyr! Kanske gör vi en resa genom djungeln, en tur till nordpolen eller ett besök på en cirkus. Ett kreativt och lekfullt pass där vi får göra av med energi för att sen landa och vila.

PÅ SCHEMAT:
tis: 7-8, Intensive flow
lör: 10.15-11.15, Familjeyoga

kimiko gustafsson

Undervisar i: Hatha, Vinyasa, Restorative, Yin, Chakra, Prenatal, Mamma Baby, Yoga för Senior, Pranayama, Meditation 

Utbildning: ISHTA yoga 500hr TT (NY&Stockholm), ISHTA Restorative yoga & Yoga Nidra 50hr TT (NY), ISHTA Chakra yoga 30hr TT med Ulrica Norberg, ISHTA Yin yoga 85hr TT, Yoga Anatomi 50hr TT med Ulrica Norberg & Hillevi Borga och många workshop (Yoga filosofi, ISHTA Self-Marma, Yoga Anatomi, Pranayama, Meditation och Yoga Nidra) med Alan Finger, Sarah Platt-Finger, Ulrica Norberg, Katarina Repka, Sri OP Tiwari, Leslie Kaminoff, Julie Gudmestad och Donna Farhi .

Kimiko är certifierad E-RYT 200hr och RYT 500hr yogalärare av Yoga Alliance. Hon är lärare i Raja Yoga Lund Vinyasa yoga 200hr TT med Bengt och Monika Ljungquist och ISHTA yoga 200hr & 300hr TT med Alan Finger, Sarah Platt-Finger och Hillevi Borga i Sverige.

Kimiko om sina klasser: Nyfikenhet, Utforskning, Individualitet, Förändring, Medvetande, Lekfullhet, Om Shanti Om!

på schemat:
mån: 16-17.15, beginners flow,
17.30-18.45, soft flow (open)
19.00-20.15, yin yoga
tis: 10.15-11.45, soft flow (open)
12-13.15, restorative yoga
fre: 16-17.15, intensive flow
(open)
lör: 10-11.30, intensive flow
(intermediate)
12-13.30, restorative yoga

IMG_8126 (1).JPG
Emilia bild.jpg

emilia kristiansson

Undervisar i: yinyoga, restorative yoga, flow yoga

Utbildning: GERDAHALLEN 200H TT, MINDFULNESSINSTRUKTÖR, YOMI-INSTRUKTÖR. FLERTALET WORKSHOPS I BL.A. INDIEN, SRI LANKA, COSTA RICA OCH ARGENTINA.

EMILIA Om sina klasser: Tiden på mattan är din tid, och jag lovar att göra mitt allra bästa för att du ska kunna ge dig själv något som du behöver. Yogan är tillåtande och prestigelös, och jag vill med den ge dig utrymme att utforska och att känna med dig själv och din kropp. Förutom asanas och pranayama jobbar du med mindfulness, acceptans och selfcompassion - för att kanske komma lite närmare dig själv och kanske komma lite närmare livet.

på schemat: Yinyoga tisdag 19.15-20.30

lara leigh ruddy

teaches in: flow yoga, yin yoga, restorative, post natal yoga

Education: Hatha Yoga, Meditation, Vinyasa, Ayurveda, Anatomy, Yin, Chakras, Restorative, Thai Yoga Massage, and Massage Therapy.

Lara on her classes: Teacher, massage therapist, writer Lara has taught yoga and meditation since 2010. Now a 500-hour instructor she leads and co-hosts trainings, retreats, and workshops. Recently moved to Sweden she is at home on her yoga mat, in good company, under the sunshine, traveling, in nature, with music, the arts, dancing and enjoying good wholesome food. In the classroom she believes in honoring each day with what it brings. Yoga is a practice of exploration, accessible to all, "see who is in there with you and celebrate." Lara is honored to share this journey with you. Come join a class or catch her in the reception

On the schedule: Wed, 10-11, Yin Yoga (ENG)

IMG_1524 (2).JPG
Ulrika lindström.jpeg

Ulrika lindström

undervisar i: restorative yoga och flow & restore

utbildning: 200 h tt, raja yoga lund, 2017

ulrika om sina klasser: Min Flow and restore är en skön kombination av Hatha- och Vinyasayoga, en blandning mellan behagligt flöde, där vi ibland tillåter oss att höja tempot och temperaturen och bli riktigt varma och leka och utmana oss själva fysiskt. Vi ser också till att ibland stanna upp i positionerna, för att ta oss tid att uppmärksamma även den inre processen i våra asanas. I yogan tänker vi att det vi lär oss om oss själva och våra inre reaktioner på mattan, kan vi också ha stor nytta av i livet utanför. Klasserna har ofta ett yogiskt tema som går igenom i andning, rörelser, tanke och känsla, och avslutas med en stunds meditation eller mer restorativ yoga. Min önskan är att förmedla de verktyg som yogan kan ge oss för att skapa ökade fysiska och känslomässiga förutsättningar att möta de utmaningar vi alla stöter på i livet, i både det stora och det lilla.

I mina Resorative-klasser skämmer vi riktigt bort oss själva. Vi tillåter oss med hjälp av våra props, dvs bolster, kuddar, filtar och klossar, att skapa de allra bästa förutsättningarna för att kunna gå in i en djup återhämtande avslappning. Jag har ofta fokus på självmedkänsla, att rikta extra mycket kärlek, omtanke, nyfikenhet, förståelse och förlåtelse till oss själva under passet. Även i Restorative yoga önskar jag förmedla yogans verktyg som kan ge oss bättre förutsättningar att möta de utmaningar som vi alla stöter på i livet, i det stora och det lilla.

på schemat:
Fre (varannan vecka): 17.15-
18.30, restorative yoga
Sön: 17.30-19, flow & restore

Chie mukai

undervisar i:

utbildning: B.F.A. in Dance, Deepening education of  GYROTONIC® and GYROKINESIS® for past nine years with various master trainers including the creator and the founder of the method, Juliu Horvath. pre-trainer for both methods to offer teacher training courses in oder for people to take the foundation training.

chie om sina klasser: Chie has worked with clients of all ages with different background such as rehabilitation of injury, athletes to improve their performance skills, and  non-movers to learn a new way of moving. Her teaching approach encourages clients to feel safe in their physical body and mind to challenge in a different way. The most importantly, she would like to share thoughts from her experience and move together to find a joy of movement.

på schemat:
tor: 19.15-20.15 GYROKINESIS®
(ENG)

chie mukai.jpg
thumbnail_IMG_4160.jpg

Nana fujita

undervisar i: Mediyoga

utbildning: mediyoga TT, meiyogainstitutet, 2014. gong yoga therapy practitioner, methab benton, usa.

nana om sina klasser: Den medicinska yogan används som en erkänd terapeutisk yoga form och finns idag på sjukhus och vårdcentraler i hela Sverige, Det är en mjuk och men samtidigt kraftfull yogaform som passar alla även med fysiska begränsningar. Genom egen lång erfarenhet av eget yogautövande i olika traditioner vill jag dela med mig och sprida yogans positiva effekter och hjälpa andra att hitta de egna verktygen för lyssna till den visdom som finns i kroppen. ”Skäms inte för att du är människa, var stolt! Inne i dig öppnar sig valv bakom valv oändligt. Du blir aldrig färdig, och det är som det skall” Ur Tranströmer, Romanska bågar

på schemat: ons kl.17-18.15 (varannan vecka): mediyoga

helen langlais

Undervisar i: Mediyoga, ryggyoga, restorative, yinyoga, flowyoga

UTBILDNING: VINYASA YOGA TEACHER TRAINING 200 H (MEMBER OF YOGA ALLIANCE), YIN YOGA UTBILDNING (MAGDALENA MECWELD), MEDIYOGA INSTRUKTÖR STEG 1, MEDIYOGA LÄRARE STEG 2

Helen om sina klasser: I mina klasser försöker jag verka för att du lyssnar in så mycket som möjligt av dina egna gränser och behov. Få bort tankar av prestation i så stor utsträckning som möjligt. Att du använder lektionerna till en spännande resa, där du med nyfikenhet och upptäckarglädje lär dig om dig själv både fysiskt och psykiskt!
Vi är alla en summa av våra omständigheter, vilket ofta sätter spår i kroppen.
På mina Mediyoga-inspirerade rygglektioner, har du möjlighet att i mjuka rörelser med andningens hjälp och kropp/sinne ihopkopplade rörelser lossa på inre spänningar. Mycket effektivt! I Yinyogan använder jag mig av mycket individanpassade övningar, där du själv kommer att utföra den mest perfekta eftersom det är du som utför den! Jag trycker på vikten av att odla en kärleksfull vänlighet till dig själv och din kropp. Väver även in mindfulness under övningarnas gång - awareness - närvaro i nuet, under tiden som vi mjukt tänjer ut den viktiga bindväven/fascian - "kroppens lim".
Vi stannar upp en stund, blickar inåt och med flera "användbara verktyg" tar vi oss vidare genom livet.
Med ett större lugn, en rörligare kropp, ett skarpare sinne och bättre sömn.
Vill även tillägga att humor är ett viktigt redskap i yogan för min del och väl anpassad musik, att inte ta yogan på alltför stort allvar.
Känn dig varmt välkommen att delta!

PÅ schemat: TIS: RYGGYOGA 16.00 - 17.15
ONS: MEDIYOGA (VARANNAN) 17.00 - 18.15
TORS: YINYOGA 12.00 - 13.15

IMG_4983-3.png
LottaWesslen.jpg

lotta wesslén

UNDERVISAR I: hatha yoga, soft flow, yin, restorative, meditation, och privat yoga, både på svenska och engelska.

UTBILDNING: ishta yoga 200h tt, ishta yoga 300h tt, påbyggnadsutbildningar.

LOTTA OM SINA KLASSER: Jag är yogalärare som bor och jobbar i Staffanstorp och Lund. Jag har undervisat sedan 2014 då jag blev klar med min första yogalärarutbildning. Jag undervisar i För att fortsätta att utveckla och fördjupa min egen yogapraktik träffar jag mina lärare regelbundet och studerar för dem. I livet utanför yogasalen är jag gift och har två tonårsbarn och jobbar inom telekommunikation. 
Jag älskar Restorative yoga, både att utöva själv och att undervisa, och jag tror att de allra flesta i dagens samhälle skulle behöva mer vila och återhämtning för att klara dagens stressade värld.

på schemat: Varannan fre, kl. 17.15-18.30, restorative yoga

Amanda haux

UNDERVISAR I: Intensive Flow (Intermediate)

UTBILDNING:Ashtanga grundkurs (2010), 200H Yoga (2018, Rajayoga)

Amanda OM SINA KLASSER: Att praktisera yoga påminner mig om att vara i nuet. Att vara nyfiken, modig, ärlig, förlåtande och tacksam i sin kropp och sinne. mina pass kan vara fysiskt utmanade men Alla kan vara med oavsett erfarenhet.  Det finns en progression i alla vinyasa och mitt mål är att var och en hittar sin balans mellan tapas (utmana sig) och Santosha (nöja sig), en balans som kan variera från dag till dag. Namaste!

PÅ SCHEMAT: Tis, KL 17.30-19.00: INtensive flow (intermediate)

amandahaux.jpg

VIKARIER

Sara björs

Undervisar i: Ashtanga yoga

Utbildning: Auktoriserad L1 hos KPJAYI (Sharath Yoga Center, Mysore, Indien), 200 H Richard Freeman och Mary Taylor, lärling och assistent hos Isabella Nitschke sedan 2014.

Sara om sina klasser: Jag jobbar också som fysioterapeut och upplever att yogan och fysioterapin verkligen berikar varandra i båda riktningar. Jag värdesätter alignment och jag vill ge varje elev en stabil grund att fortsätta utveckla sin practice på ett hållbart sätt. Sara håller också kurser i Anatomi ur ett yogaperspektiv.



sarabjörs.jpg
gitgrönvall.png

GIT GRÖNVALL

Undervisar i Vinyasa och Hatha Yoga 

Utbildad i Vinyasayoga 200 tim på Raja Yoga Lund

Gits klasser är oftast dynamiska med fokus på hela  kroppen. De anpassas med varianter för att kunna passa de flesta, även nybörjare. Yogan kom in i Gits liv 2012 och är nu en naturlig del av hennes tillvaro. Den skapar balans, ett inre lugn och en friskare kropp. Vilket hon genom sin yogalärarutbildning efterhand kände att hon ville förmedla till andra människor. Git har praktiserat Vinyasa, Hatha, Poweryoga, Hot, Ashtanga, Yin Yoga. Under våren 2020 kommer Git fortsätta sin resa med en yinyogalärarutbildning i Nederländerna.

Maja petersson

Undervisar i:
Flowyoga, alla nivåer
Yinyoga

Utbildning:
- Grundutbildad i Power Yoga
- Fortsättningstudier i: Global Yoga: Power (Johanna Hector, personlig träning), Global Yoga: Yoga in Life (Simon Krohn, filosofi), Global yoga: Yin (Johanna Hector, Kajsa Henningsson), Yoga Anatomi (Ulrica Norberg, Hillevi Borga) Chakra Yoga (Ulrica Norberg), Rasa Yoga (Sianna Sherman, online, pågående)
- Utöver ovanstående utbildningar har jag även haft förmånen att ha deltagit i längre workshops och immersions med bl a Ana Forrest, Ulrica Norberg, Johanna Hector, Katy Appleton, Rusty Wells, Cat Alip Douglas, Simon Krohn, David Swenson, Magnus Ringberg, Sianna Sherman, Alan Finger, mfl.

Maja om sina klasser:
När du yogar med mig möter du sällan samma klass. Jag inspireras av och vill dela med mig av det som är just NU. I mitt liv, i vår omvärld, i din kropp, i vår gemensamma utveckling på mattan. Jag brukar använda mig av en intention när jag planerar en klass, och den kan vara allt från en tanke/citat/låttext, ett filosofiskt begrepp, en myt, en känsla eller en biomekanisk handling- allt för att ta dig lite längre in till din kärna. I den fysiska yogan arbetar vi inifrån och ut och med ett fokus på en noggrann teknik för att yogan ska kunna stärka dig där du behöver stärkas och mjukna där du behöver mjukna, allt för att du ska må så bra som möjligt i din kropp och kunna andas fritt.

majapeterson.jpeg
Federica_Cappelletto.jpg

Federica Cappelletto

teaches: flow yoga

training: 200h TT raja yoga lund

federica about her classes: I designed my yoga classes with the intention of undoing the physical and mental stress of long days spent sitting at a desk, and for people who has busy schedules and high stress levels. The class starts and finish with guided meditation and deep breathing techniques for stress relief.

Classes are held in English and all levels are welcome.