Vinyasa Yogalärarutbildning – Sommar 2017

YOGA ALLIANCE CERTIFIED VINYASA YOGA TEACHER TRAINING – 200 TIMMAR, 2017

Yoga Alliance Sverige

Yoga Alliance Sverige

Är du intresserad av en gedigen, systematisk och vetenskapligt förankrad yogalärarutbildning med erfarna och kunniga lärare, där du antingen får en förberedelse för kommande bana som lärare (det är vanligt att våra elever redan under utbildningen får erbjudanden om jobb) eller bara helt enkelt vill fördjupa dig inom yoga? Då har vi utbildningen för dig!

Övergripande kursmål:

 • Att undervisa en yogasekvens för både nybörjare och mer avancerade elever, och hur du anpassar den för individuella behov.
 • Att integrera filosofi i dina klasser för att ge ett bredare perspektiv till dina elever
 • Att ge säker och korrekt verbal och fysisk vägledning genom passet.
 • Att kunna undervisa i hatha yoga, vinyasa yoga, restorative och terapeutisk yoga.

Schema

Yogalärarutbildning action

Yogalärarutbildning

Antal timmar: 200, inklusive läxor och praktik.
3/7-28/7 2017 – Måndag-Fredag 9.00-17.00

Moment

Yogans filosofi
  • yogans historia och hur de moderna yogaformer som vi ser idag uppkommit.
  • Principerna bakom Ashtanga yoga och underliggande subteman, speciellt hur yamas och niayamas fungerar som ett underliggande etiskt ramverk.
  • Yoga sutras – vi diskuterar och tolkar
  • Praktisk etik som yogalärare
Energikroppens Anatomi. Chakras och neurofysiologi
  • Vi går igenom den energetiska anatomin och förklarar och går igenom koncept som nadis och chakras
  • Vi kopplar detta till nervssystemet, vars anatomi och fysiologi vi kort går igenom
Kroppens Anatomi och Fysiologi
Elever Yogalärarutbildning

Elever Yogalärarutbildning våren 2016

Fördjupning i ämne både teoretiskt och praktiskt. Vi går igenom bl a:

 • Struktur för skelett, muskulatur och huvudsakliga leder
 • Hur påverkar asanas dessa
 • Vanliga skador och möjlig yogisk terapeutisk intervention
 • Skador av yoga – hur undviker vi och förebygger
Surya namaskara, stående Asanas samt avslutande asanas – Rörelse justeringar “hands on”
 • Vi går igenom rörelserna, asanas inom yogan och hur vi kan hitta variationer och individuell anpassning för alla så som nybörjare som avancerade elever. Vi övar även på hur vi leder igenom verbalt och med fysisk hands on justering på ett säkert sätt.
Sittande asanas; Meditation & Pranayama
 • Vi går igenom sittande asanas och bygger på de asanas som vi lärde oss vid förra kurstillfället så att de bildar en serie av asanas. Vidare lär vi oss att utföra samt att leda igenom grundläggande meditations-och pranayama tekniker, samt går igenom indikationer och kontra-indikationer för dessa.
Avancerade Asanas & och restorative yoga
 • Vi lär oss hur vi kan utmana oss själva och mer avancerade elever att utvecklas i vår praxis genom mer avancerade asanas, samt vilken progression som är lämplig för att utvecklas stabilt mentalt och fysiskt. Dessutom går vi igenom restorative yoga och teorin bakom – “relaxation response” och hur man leder ett enklare pass i syfte att varva ner som fristående pass eller efter mer fysisk praxis.
Introduktion till Ayurveda / Näringslära (Yogisk diet)
 • Här kommer ni få en inblick i Ayurveda, läkekonsten som kommer från Indien och som är sammankopplad med yoga. Vi diskuterar principerna om doshas och hur de tar sitt uttryck till vardagen och i yogan.
“Yogalärarkarriär, men hur då?”
 • Hur växer jag in i rollen som yogalärare och bygger mitt personliga varumärke, praktisk igenomgång av att komma igång och utvecklas vidare. Time management; hur matchar jag passion med effektivitet, tips för att komma igång. Genomgång av  sekvenser man sätter ihop och undervisar gruppen i. Vi går också igenom praktisk tips när man undervisar, i form av grundläggande pedagogik och retorik.

Pris

Betalningsvilkor:
Early Birds: 30 900 SEK inklusive moms fram tills den 31/3 2017. Du blir fakturerad 5000 kronor direkt i samband med din anmälan med 10 dagars betalningstid. Du kan antingen sedan välja att betala resterande summa innan utbildnignen eller välja att påbörja delbetalning. Den första delbetalningen sker direkt i anslutning innan utbildningen och resterande kan göras under 3 eller 6 månader med ett tillägg för administrationsavgift á 295:-/betalningstillfälle.
Pris efter den 31/3: 35900 SEK

Anmälan

Anmälan görs senast den 31/5 2017 via formulär längst ner på sidan.

Om lärarna

Bengt Ljungquist

Bengt Ljungquist

Bengt Ljungquist är huvudlärare på utbildningen. Han är grundare av Lunds Asthanga Yoga skola (2006) och Lunds Yogaskola (2009) som blev grund för Raja Yoga Lund (2014). Han håller sedan många år tillbaka i nybörjarintroduktioner och en del ledda klasser i både ashtanga yoga och hatha yoga utifrån ISHTA. Sedan 2006 har han undervisat och introducerat hundratals elever till Ashtanga Yogan och Hatha yogan, av dem många andra yogalärare i sin tur. Bengt Ljungquist har genomfört en yogalärarutbildning med David Swenson, en av de världens mest prominenta Ashtanga Yoga utövare. Dessutom har han har tränat för Lino Miele, certifierad av Sri K Patthabi Jois, samt Susanna Finocchi och Jens Bache, bägge auktoriserade av Jois. I augusti 2006 träffade han Sri K. Patthabi Jois under hans workshop i Köpenhamn. Han har genomgått 200 timmar genomgår 300 timmar på Ishta teacher training med Ulrica Norberg, Alan & Sarah Platt-Finger och Katrina Repka. Bengt är till vardags forskarstuderande i neurofysiologi vid medicinska fakulteten på Lunds Universitet och undervisar där i anatomi och fysiologi på läkarprogrammet. Han har också skrivit artiklar i tidningen “om Yoga om” om just Yoga och dess koppling till anatomi och fysiologi och undervisar även i ämnet på yogalärarutbildningar i Sverige.

11209493_10155828577470436_3308158919970278580_n

Monika Ljungquist har drivit Lunds yoga skola med Bengt sedan 2009 och numera Raja yoga Lund. Hon brinner för hälsa och hälsofrämjande arbete med holistisk approach. Monika är utbildad sjuksköterska och massör, doula och certifierad yogalärare.  Monika började med ashtangayoga för några år sedan med Bengt, Susanna Finochi, Jens Bache och deltog teacher training for David Svensson i ashtanga “ledd” första serien. Under tiden hon undervisat och praktiserat mest ashtangayoga kom hon i kontakt med Ulrica Norberg som introducerade henne och Bengt hatha yoga utifrån ISHTA. Det ledde till att Monika vidareutbildades i Hatha yoga utifrån ISHTA (Integrated Science of Hatha Tantra and Ayurveda) med Ulrica Norberg, Katrina Repka samt Alan Finger och Sarah Platt-Finger. Monika intresseras även om lugna mer återhämtande yogaformer som yinyoga och restorative yoga och utbildades hos Gina Menza och Mona Anand i restorative yoga och yoganidra. Monika har under åren hållit ledda klasser i ashtanga vinyasa, hathayoga, yinyoga, restorative yoga, prenatal (gravidyoga) och postnatal (för mammor) och familjeyoga. Monika ger även privata klasser, undervisar yoga på skolor och arbetsplatser vid förfrågan.

Martin Villa har i flera omgångar i början av 2000-talet studerat, praktiserat och assisterat på en ayurvedisk klinik i Pune, Indien. Martin kom i kontakt med sin läromästare Dr Ajit Mandlecha då han gick en Panchakarma (samlingsnamn för olika ayurvediska behandlingar för att behandla och förebygga sjukdom samt förbättrad allmänhälsa) utbildning på International school of ayurveda i Pune 1999. På kliniken i Pune och på olika seminarier och föredrag hans lärare tagit honom till har han haft förmånen att bevittna och delta i många fascinerande läkeberättelser.
Martins ayurvediska utbildning började med en ettårig kurs på Rörvig fhs i Danmark, som förljdes av många kurser för Maivor Stigengren på Markaryds ayurvedaskola. Under en period hade han själv en klinik i Göteborg men valde sedan att tillbringa sin tid i Indien istället.
Martin träffade sin andliga läromästare Mata Amritatanandamayi, kallad Amma (Mamma) 1997 i Stockholm och har sedan dess bott många år på hennes ashram i södra Indien. Där har han fördjupat sig i meditation och indisk filosofi samt arbetat som volontär för organisationen Embracing the World (ETW). Han har rest vid ett flertal tillfällen över hela Indien tillsammans med sin läromästare, Amma, för att fördjupa sin förståelse för andlig utveckling och det mänskliga sinnet. Han har under sina resor träffat många olika gurus, kända som okända och mött på många olika sätt att tolka och praktisera det som står i de indiska skrifterna.

Varmt välkommen!

Sagt om utbildningen:
“Fantastisk och utvecklande upplevelse, det har förändrat mitt liv och min livsväg då jag tagit mig igenom en svår skilsmässa och tack vare denna utbildning har jag hittat mitt kall och hur jag skall lyssna till mitt inre och praktisera yoga för bättre välbefinnande och att jag läkt och stärkt min kropp. Denna utbildning har varit en obeskrivlig resa för mig, för varje helg har jag fått ta mig igenom något nytt och utmana mig själv på olika nivåer både fysiskt och på det själsliga planet. Bengt och Monika kompletterar varandra perfekt och man får ta del av så mycket av deras kunskap och erfarenhet inom yogan.
Man ville inte att sista kursdagen skulle ta slut. Man ville inte ta farväl av sina logisar man lärt känna under denna resa, men jag säger på återseende till alla för det är bara början av en underbar resa för oss alla: Namaste!”
Leave a Reply