Yoga Alliance Sverige
Yoga Alliance Sverige

YOGA ALLIANCE CERTIFIED VINYASA YOGA TEACHER TRAINING – 200 TIMMAR HÖSTEN 2017

Vill du gå en yogalärarutbildning:

 • som förenar yogans uråldriga visdom med västerländsk vetenskap och medicin?
 • med erfarna, kunniga och engagerade kursledare?
 • där du får utvecklas med personlig feedback?
 • med praktik integrerat som både ger personlig insikt och ger dig en bra start på en eventuell karriär som yogalärare?
Elever och lärare från yogalärarutbildningen VT 2016
Elever och lärare från yogalärarutbildningen VT 2016

Då har du kommit till rätt utbildning för dig! På en av södra Sveriges främsta yogastudios, Raja Yoga Lund, belägen centralt i Lund, kan du utvecklas i en rofylld miljö.

Utbildningsstart:

Fredagen den 20/10 2017 kl 16.00

Övergripande kursmål:

 • Att undervisa en yogasekvens för både nybörjare och mer avancerade elever, och anpassa den för individuella behov.
 • Att integrera filosofi i dina klasser för att ge ett bredare perspektiv till dina elever
 • Att ge säker och korrekt verbal och fysisk vägledning genom passet.
 • Att kunna undervisa i hatha yoga, vinyasa yoga, privata klasser.

Antal timmar: 200, inklusive läxor och praktik.

Teman och innehåll

20-22/10 Kurshelg #1 Introduktion och yogans filosofi

Introduktion med fokus på Yogans filosofi. Vi går igenom bl a:

 • yogans historia och hur de moderna yogaformer som vi ser idag uppkommit.
 • Principerna bakom Ashtanga yoga och underliggande subteman, speciellt hur yamas och niayamas fungerar som ett underliggande etiskt ramverk.
 • Yoga sutras – vi diskuterar och tolkar
 • Praktisk etik som yogalärare
Praktik som yogalärare ingår - utvecklas tilsammans
Praktik som yogalärare ingår – utvecklas tilsammans

10-12/11 Kurshelg #2 Anatomi och fysiologi

Kroppens Anatomi och Fysiologi. Fördjupning i ämnet både teoretiskt och praktiskt. Vi går igenom bl a:

 • Struktur för skelett, muskulatur och huvudsakliga leder
 • Hur påverkar asanas dessa
 • Vanliga skador och möjlig yogisk terapeutisk internvention
 • Skador av yoga – hur undviker vi och förebygger

1-3/12 Kurshelg #3 Energikroppen, chakras och neurofysiologi

Energikroppens Anatomi. Chakras och neurofysiologi.

  • Vi går igenom den energetiska anatomin och förklarar och går igenom koncept som nadis och chakras
  • Vi kopplar detta till nervssystemet, vars anatomi och fysiologi vi kort går igenom

19-21/1 Kurshelg #4 Solhälsningar, stående och avslutande Asanas samt Hands-on tekniken

Surya namaskara, stående Asanas samt avslutande asanas – Rörelse justeringar “hands on”
Vi går igenom rörelserna, asanas inom yogan och hur vi kan hitta variationer och individuell anpassning för alla så som nybörjare som avancerade elever. Vi övar även på hur vi leder igenom verbalt och med fysisk hands on justering på ett säkert sätt.

9-11/2 Kurshelg #5 Sittande Asanas, Meditation och Pranayama

Sittande asanas; Meditation & Pranayama,
Vi går igenom sittande asanas och bygger på de asanas som vi lärde oss vid förra kurstillfället så att de bildar en serie av asanas. Vidare lär vi oss att utföra samt att leda igenom grundläggande meditations-och pranayama tekniker, samt går igenom indikationer och kontra-indikationer för dessa.

16-18/3 Kurshelg #6 Avancerade Asanas och Restorative Yoga

Avancerade Asanas & och restorative yoga. Vi lär oss hur vi kan utmana oss själva och mer avancerade elever att utvecklas i vår praxis genom mer avancerade asanas, samt vilken progression som är lämplig för att utvecklas stabilt mentalt och fysiskt. Dessutom går vi igenom restorative yoga och teorin bakom – “relaxation response” och hur man leder ett enklare pass i syfte att varva ner som fristående pass eller efter mer fysisk praxis.

13-15/4 Kurshelg #7 Introduktion till Ayurveda

Introduktion till Ayurveda / Näringslära (Yogisk diet)
Här kommer ni få en inblick i Ayurveda, läkekonsten som kommer från Indien och som är sammankopplad med yoga. Vi diskuterar principerna om doshas och hur de tar sitt uttryck till vardagen och i yogan.

11-13/5 Kurshelg #8 Rollen som yogalärare; varumärke, karriär och utveckling

“Yogalärarkarriär, men hur då?”
Hur växer jag in i rollen som yogalärare och bygger mitt personliga varumärke, praktisk genomgång av att komma igång och utvecklas vidare. Time-management; hur matchar jag passion med effektivitet, tips för att komma igång. Genomgång av sekvenser, hur man sätter ihop dessa och undervisar en grupp. Vi går också igenom praktiska tips när man undervisar, i form av grundläggande pedagogik och retorik.

Tider & Datum

Introduktionshelg: 20-22/10
Kurshelg 2: 10-12/11
Kurshelg 3: 1-3/12
Kurshelg 4: 19-21/1
Kurshelg 5: 9-11/2
Kurshelg 6: 16-18/3
Kurshelg 7: 13-15/4
Avslutningshelg 8: 11-13/5

Fredagar: 16-20 Lördagar: 9-18 Söndagar: 9-18

Pris

Early Bird Pris
Du som gör din anmälan tidigt betalar endast 30 900:- inkl. moms. Du blir fakturerad 5000 kronor direkt i samband med din anmälan med 10 dagars betalningstid. Resterande faktureras i samband med kursstart. Det går även att dela upp betalning och betala månadsvis 3, 6 eller 12 månader, med ett tillägg för administrationsavgift á 295:-/betalningstillfälle.

Ordinarie pris
35 900:- inkl. moms. för anmälan som sker efter den 31/8.
Du blir fakturerad 5000 kronor direkt i samband med din anmälan med 10 dagars betalningstid. Resterande faktureras i samband med kursstart. Det går även att dela upp betalning och betala månadsvis 3, 6 eller 12 månader, med ett tillägg för administrationsavgift á 295:-/betalningstillfälle.

I priset ingår all undervisning, lärarkompendiet samt gratis yogaklasser för Monika och Bengt på Raja Yoga Lund under hela utbildningsperioden!

Bra att veta: För att erhålla certifiering hos Yoga Alliance är deltagande på alla lektioner och klasser obligatoriskt. Vissa moment, som deltagande på klass går att ta igen i överenskommelse med lärarna vid särskild anledning (t ex pga. sjukdom). Övriga moment, t ex föreläsningar går att ta igen på nästföljande kurs i mån av plats. Det tillkommer då en administrationsavgift på 450 kr för en dag och 1000 kr för en missad helg man vill ta igen på en annan utbildningsomgång. Praktiska moment som hands-on och genomgång av justeringar, kan tas igen i form av privatpass på Raja Yoga Lund, enligt prislistan.

Anmälan

Denna kursomgång är fullbokad. Du kan anmäla intresse om reservplats till höstens kursstart, eller för information om kommande utbildningar genom att fylla i formuläret längst ner på denna sida.

För att anmäla dig till detta utbildningstillfälle fyller du i formuläret längst ned på denna sida. Du kommer efter din anmälan att få en bekräftelse på din anmälan via mail. Observera att bekräftelsen ibland kan dröja några dagar, beroende på när du gör din anmälan.

Sagt om utbildningen

“Utbildningen var fantastisk! Skulle inte kunnat tänka mig bättre. Ni var alla duktiga och kompletterade varandra på ett bra sätt. Tydligt och bra studiematerial med utbildningen förankring till den vardag och kultur vi lever i idag, utan att tumma på filosofi eller historia. Med professionalism och hjärta gjorde ni ett fantastiskt bra jobb. Tack! <3” – Jimmy Sjölund, TT vår 2016

“Raja Yoga Lund provided us students with a detailed, base in yoga philosophy, Anatomy & Physiology and Ayurveda. They helped and guided us in compiling classes in a safe manner for Vinyasa, Hatha and Restorative yoga. We can safely adjust students and recommend alternative positions after this training. I can gladly recommend this yoga school and teacher program for anyone thinking of becoming a yoga teacher or even those who just want a deeper knowledge of yoga for their own practise.” – Karen H, TT sommar 2016

“This have been a life experience and the best 6 months ever in my life. I would highly recommend Raja Yoga Lund to anyone. Grateful that I chose this school. I have teachers and friends for life and an experience that I could only imagine in my life.” – Danijela, TT vår 2016

“Very knowledgeable and humble yoga teachers. Very pleased with this program.” – Janina, TT höst/vår 2016-2017

Vi är registrerade hos Yoga Alliance.

Lärare på utbildningen

Bengt Ljungquist
Bengt Ljungquist

Bengt Ljungquist är huvudlärare på utbildningen. Han är grundare av Lunds Asthanga Yoga skola (2006) och Lunds Yogaskola (2009) som blev grund för Raja Yoga Lund (2014). Han håller sedan många år tillbaka i nybörjarintroduktioner och en del ledda klasser i både ashtanga yoga och hatha yoga utifrån ISHTA. Sedan 2006 har han undervisat och introducerat hundratals elever till Ashtanga Yogan och Hatha yogan, av dem många andra yogalärare i sin tur. Bengt Ljungquist har genomfört en yogalärarutbildning med David Swenson, en av de världens mest prominenta Ashtanga Yoga utövare. Dessutom har han har tränat för Lino Miele, certifierad av Sri K Patthabi Jois, samt Susanna Finocchi och Jens Bache, bägge auktoriserade av Jois. I augusti 2006 träffade han Sri K. Patthabi Jois under hans workshop i Köpenhamn. Han har genomgått 200 timmar genomgår 300 timmar på Ishta teacher training med Ulrica Norberg, Alan & Sarah Platt-Finger och Katrina Repka. Bengt är till vardags forskarstuderande i neurofysiologi vid medicinska fakulteten på Lunds Universitet och undervisar där i anatomi och fysiologi på läkarprogrammet. Han har också skrivit artiklar i tidningen “om Yoga om” om just Yoga och dess koppling till anatomi och fysiologi och undervisar även i ämnet på yogalärarutbildningar i Sverige.

11209493_10155828577470436_3308158919970278580_n

Monika Ljungquist håller klasser och andra praktiska delar på utbildningen. Hon brinner för hälsoförebyggande arbete genom yoga och ayurveda. Hon har intresserats i ayurveda sedan ca 2011 och har under åren utbildats i 8 steg på Markaryds ayurvedaskola. Monika är utbildad sjuksköterska och certifierad yogalärare ERYT 500. Hon började med ashtangayoga med Bengt och deltog teacher training for David Svensson i ashtanga “ledd” första serien 2010, vilken hon sedan undervisade i under några år. Hon blev sedan introducerat Hatha yoga utifrån ISHTA (Integrated Science of Hatha Tantra and Ayurveda) och vidareutbildades i denna yoga form vidare med Ulrica Norberg, Katrina Repka samt Alan Finger och Sarah Platt-Finger. Monika intresseras och har fördjupats även inom lugna mer återhämtande yogaformer som yinyoga och restotive yoga och detta bland andra med Gina Menza och Mona Anand. Monika har under åren hållit ledda klasser i ashtanga, hathayoga och vinyasa, yinyoga, restorative yoga, prenatal (gravidyoga) och postnatal (för nyblivna mammor), tidigare även familjeyoga och privata klasser vid förfrågan.

Kimiko Gustafsson was born and grew up in Tokyo, Japan. She is a yoga teacher who completed 500 hours ISHTA Yoga teacher trainings in New York and Stockholm. She is a certified Chakra, ISHTA Yin and ISHTA Restorative yoga teacher. Her practice and teaching has been inspired by Cyndie Lee, Sarah Powers, Sri O.P. Tiwari, Sudhi Tiwari and ISHTA Yoga teachers; Alan Finger, Sarah Platt Finger, Katrina Repka, Ulrica Norberg and many others.
Having grown up in a homogeneous country, she was very curious about different countries, people with different cultural and religious backgrounds and world affairs. Her dream was to promote/facilitate peace in the world. Then her journey began. She lived in San Francisco, Paris, London, Lund and Geneva through her studies (BA in International Relations, MA in International Conflict Analysis and LLM in Human Right and Humanitarian Law) and jobs.
She started practicing yoga to find her inner peace. She has practiced different kinds of yoga styles; such as ISHTA, Hatha, Vinyasa Flow, Yin, Restorative, Ashtanga, Core, Forrest, Hot, Kundalini, Mindful, Therapeutic and Om yoga in different countries. She has studied traditional asana, kriya, pranayama, meditation, yoga philosophy and ayurveda with Sri O.P.Tiwiri and Sudhir Tiwari at Kuvalayananda Institute in India and France. Yoga has helped her to find inner balance and peace. Yoga practice constantly reminds her to be curious, courageous, authentic, forgiving and grateful. She is honored to share her knowledge with others and guide them to find inner peace.

Annette Holmström undervisar i Hatha Yoga med Meditation, Vinyasa Yoga och  Yin Yoga. Hon leder också yoga för barn på skolor och har erfarenhet av yoga för gravida. Hon är även utbildad doula, coach och mentor och ger behandlingar i Breema Bodywork. I sina klasser vill Anette skapa mindfulness via yogans asanas, en känsla av närvaro, fokus och flow med eller utan musik i en tillåtande atmosfär.
Annette började i 15 års ålder med yoga och när hon var 23 åkte hon och studerade en meditationsform som kallas Vipassana med S.N Goenka och är grund till det som sedan kom att kallas mindfulness. Idag lär hon sig mer om mindfulnessmetod från Thich Nhat Hahn av Sister Song från Köln. Betydelsefulla lärare/mentorer som funnits med i utvecklingen genom åren är Daniel Strausser, Sky Akasha Tobias, Donna Farhi, Cat Kabira, David Sye, Shiva Rea, Elisabeth Serrander, Kathryn Turner.

Leave a reply