Vinyasa Yogalärarutbildning 200 h vår 2017 – Early Bird fram till 5/2!

Yoga Alliance Sverige

Yoga Alliance Sverige

YOGA ALLIANCE CERTIFIED VINYASA YOGA TEACHER TRAINING – 200 TIMMAR VÅREN 2017

Vill du gå en yogalärarutbildning:

 • som förenar yogans uråldriga visdom med västerländsk vetenskap och medicin?
 • med erfarna, kunniga och engagerade kursledare?
 • där du får utvecklas med personlig feedback?
 • med praktik integrerat som både ger personlig insikt och ger dig en bra start på en eventuell karriär som yogalärare?
Elever och lärare från yogalärarutbildningen VT 2016

Elever och lärare från yogalärarutbildningen VT 2016

Då har du kommit till rätt utbildning för dig! På en av södra Sveriges främsta yogastudios, Raja Yoga Lund, belägen centralt i Lund, kan du utvecklas i en rofylld miljö.

Utbildningsstart:

24-26/2 2017

Övergripande kursmål:

 • Att undervisa en yogasekvens för både nybörjare och mer avancerade elever, och anpassa den för individuella behov.
 • Att integrera filosofi i dina klasser för att ge ett bredare perspektiv till dina elever
 • Att ge säker och korrekt verbal och fysisk vägledning genom passet.
 • Att kunna undervisa i hatha yoga, vinyasa yoga,privata klasser.

Schema

Antal timmar: 200, inklusive läxor och praktik.

Kurshelg #1

24-26/2 2017 : Introduktionshelg med fokus på Yogans filosofi. Vi går igenom bl a:

 • yogans historia och hur de moderna yogaformer som vi ser idag uppkommit.
 • Principerna bakom Ashtanga yoga och underliggande subteman, speciellt hur yamas och niayamas fungerar som ett underliggande etiskt ramverk.
 • Yoga sutras – vi diskuterar och tolkar
 • Praktisk etik som yogalärare
Praktik som yogalärare ingår - utvecklas tilsammans

Praktik som yogalärare ingår – utvecklas tilsammans

Kurshelg #2

10-12/3 2017 Kroppens Anatomi och Fysiologi.
Fördjupning i ämnet både teoretiskt och praktiskt. Vi går igenom bl a:

 • Struktur för skelett, muskulatur och huvudsakliga leder
 • Hur påverkar asanas dessa
 • Vanliga skador och möjlig yogisk terapeutisk internvention
 • Skador av yoga – hur undviker vi och förebygger

Kurshelg #3

24-26/3 2017: Energikroppens Anatomi. Chakras och neurofysiologi.

  • Vi går igenom den energetiska anatomin och förklarar och går igenom koncept som nadis och chakras
  • Vi kopplar detta till nervssystemet, vars anatomi och fysiologi vi kort går igenom

Kurshelg #4

7-9/4 2017 Surya namaskara, stående Asanas samt avslutande asanas – Rörelse justeringar “hands on”
Vi går igenom rörelserna, asanas inom yogan och hur vi kan hitta variationer och individuell anpassning för alla så som nybörjare som avancerade elever. Vi övar även på hur vi leder igenom verbalt och med fysisk hands on justering på ett säkert sätt.

Kurshelg #5

5-7/5 2017: Sittande asanas; Meditation & Pranayama,
Vi går igenom sittande asanas och bygger på de asanas som vi lärde oss vid förra kurstillfället så att de bildar en serie av asanas. Vidare lär vi oss att utföra samt att leda igenom grundläggande meditations-och pranayama tekniker, samt går igenom indikationer och kontra-indikationer för dessa.

Kurshelg #6

26-28/5 2017: Avancerade Asanas & och restorative yoga. Vi lär oss hur vi kan utmana oss själva och mer avancerade elever att utvecklas i vår praxis genom mer avancerade asanas, samt vilken progression som är lämplig för att utvecklas stabilt mentalt och fysiskt. Dessutom går vi igenom restorative yoga och teorin bakom – “relaxation response” och hur man leder ett enklare pass i syfte att varva ner som fristående pass eller efter mer fysisk praxis.

Kurshelg #7

9-11/6 2017: Introduktion till Ayurveda / Näringslära (Yogisk diet)
Här kommer ni få en inblick i Ayurveda, läkekonsten som kommer från Indien och som är sammankopplad med yoga. Vi diskuterar principerna om doshas och hur de tar sitt uttryck till vardagen och i yogan.

Kurshelg #8

16-18/6: “Yogalärarkarriär, men hur då?”
Hur växer jag in i rollen som yogalärare och bygger mitt personliga varumärke, praktisk genomgång av att komma igång och utvecklas vidare. Time-management; hur matchar jag passion med effektivitet, tips för att komma igång. Genomgång av sekvenser, hur man sätter ihop dessa och undervisar en grupp. Vi går också igenom praktiska tips när man undervisar, i form av grundläggande pedagogik och retorik.

Tider

Fredagar: 16-20
Lördagar och söndagar: 9-18

Pris

Early Bird pris (med anmälan senast den 5/2 – 2017):
30 900:- inkl. moms

Vi förlänger Early Bird då det har varit svårt att komma fram hos oss på grund av dålig uppkoppling på telefonen. Har du försökt nå oss men misslyckats för att ställa frågor angående din anmälan så har du ytterligare dagar nu att få svar och anmäla dig.

Med anmälan efter den 5/2 – 2017:
35 900:- inkl. moms
Du blir fakturerad 5000 kronor direkt i samband med din anmälan med 10 dagars betalningstid. Resterande faktureras i samband med kursstart. Det går även att dela upp betalning och betala månadsvis 3, 6 eller 12 månader, med ett tillägg för administrationsavgift á 295:-/betalningstillfälle.

I priset ingår all undervisning, lärarkompendiet samt gratis yogaklasser för Monika och Bengt på Raja Yoga Lund under hela utbildningsperioden från februari till juni 2017!

Anmälan –

Anmäl dig till detta utbildningstillfälle genom att fylla i formuläret längst ned på denna sidan.
.

Sagt om lärarna

Bengt Ljungquist

Bengt Ljungquist

Bengt Ljungquist är huvudlärare på utbildningen. Han är grundare av Lunds Asthanga Yoga skola (2006) och Lunds Yogaskola (2009) som blev grund för Raja Yoga Lund (2014). Han håller sedan många år tillbaka i nybörjarintroduktioner och en del ledda klasser i både ashtanga yoga och hatha yoga utifrån ISHTA. Sedan 2006 har han undervisat och introducerat hundratals elever till Ashtanga Yogan och Hatha yogan, av dem många andra yogalärare i sin tur. Bengt Ljungquist har genomfört en yogalärarutbildning med David Swenson, en av de världens mest prominenta Ashtanga Yoga utövare. Dessutom har han har tränat för Lino Miele, certifierad av Sri K Patthabi Jois, samt Susanna Finocchi och Jens Bache, bägge auktoriserade av Jois. I augusti 2006 träffade han Sri K. Patthabi Jois under hans workshop i Köpenhamn. Han har genomgått 200 timmar genomgår 300 timmar på Ishta teacher training med Ulrica Norberg, Alan & Sarah Platt-Finger och Katrina Repka. Bengt är till vardags forskarstuderande i neurofysiologi vid medicinska fakulteten på Lunds Universitet och undervisar där i anatomi och fysiologi på läkarprogrammet. Han har också skrivit artiklar i tidningen “om Yoga om” om just Yoga och dess koppling till anatomi och fysiologi och undervisar även i ämnet på yogalärarutbildningar i Sverige.

11209493_10155828577470436_3308158919970278580_n

Monika Ljungquist håller klasser och andra praktiska delar på utbildningen. Hon brinner för hälsoförebyggande arbete genom yoga och ayurveda. Hon har intresserats i ayurveda sedan ca 2011 och har under åren utbildats i 8 steg på Markaryds ayurvedaskola. Monika är utbildad sjuksköterska och certifierad yogalärare ERYT 500. Hon började med ashtangayoga med Bengt och deltog teacher training for David Svensson i ashtanga “ledd” första serien 2010, vilken hon sedan undervisade i under några år. Hon blev sedan introducerat Hatha yoga utifrån ISHTA (Integrated Science of Hatha Tantra and Ayurveda) och vidareutbildades i denna yoga form vidare med Ulrica Norberg, Katrina Repka samt Alan Finger och Sarah Platt-Finger. Monika intresseras och har fördjupats även inom lugna mer återhämtande yogaformer som yinyoga och restotive yoga och detta bland andra med Gina Menza och Mona Anand. Monika har under åren hållit ledda klasser i ashtanga, hathayoga och vinyasa, yinyoga, restorative yoga, prenatal (gravidyoga) och postnatal (för nyblivna mammor), tidigare även familjeyoga och privata klasser vid förfrågan.

Martin Villa håller i ayurveda och meditationsdelen på utbildningen.
Martin Villa har i flera omgångar i början av 2000-talet studerat, praktiserat och assisterat på en ayurvedisk klinik i Pune, Indien. Martin kom i kontakt med sin läromästare Dr Ajit Mandlecha då han gick en Panchakarma (samlingsnamn för olika ayurvediska behandlingar för att behandla och förebygga sjukdom samt förbättrad allmänhälsa) utbildning på International School of Ayumartinvillarveda i Pune 1999. På kliniken i Pune och på olika seminarier och föredrag hans lärare tagit honom till har han haft förmånen att bevittna och delta i många fascinerande läkeberättelser.
Martins ayurvediska utbildning började med en ettårig kurs på Rörvig fhs i Danmark, som förljdes av kurser för Maivor Stigengren på Markaryds ayurvedaskola. Under en period hade han själv en klinik i Göteborg men valde sedan att tillbringa sin tid i Indien istället.
Martin träffade sin andliga läromästare Mata Amritatanandamayi, kallad Amma (Mamma) 1997 i Stockholm och har sedan dess bott många år på hennes ashram i södra Indien. Där har han fördjupat sig i meditation och indisk filosofi samt arbetat som volontär för organisationen Embracing the World (ETW). Han har rest vid ett flertal tillfällen över hela Indien tillsammans med sin läromästare, Amma, för att fördjupa sin förståelse för andlig utveckling och det mänskliga sinnet. Han har under sina resor träffat många olika gurus, kända som okända och mött på många olika sätt att tolka och praktisera det som står i de indiska skrifterna.

Leave a Reply