Triggerpunktsbehandling


En triggerpunkt är en spänd punkt som man kan palpera i en spänd muskelsträng eller omgivande fascia. Den är karakteristisk med en projicerande smärta som sprids vid trycket över området och även i utbredningsområde och kan ge värk.

Triggerpunkter ligger ofta i närheten av den motoriska ändplattan eller muskelns fästen där de till följd av störningar (i form av stress, statisk belastning, kyla, inaktivitet, hormonella rubbningar, näringsmässiga trauma) blivit aktiva genom att smärtreceptorer “retats”. laktat ökar vilket retar smärtreceptorer ytterligare och detta framkallar en aktivering av muskelspolar och orsakar en ökad muskeltonus. Detta medger en minskad blodcirkulation som leder till en ischemi (syrebrist) i muskeln. Då muskeln inte får tillräckligt med syresatt blod ökar muskeltonus vilket sin tur ökar smärtförnimmelsen i området.

Det finns olika stadier av triggerpunkter:

 • passiva som känns vid trycket
 • latenta som kan ge/ upplevas som  rörelseinskränkningar och/eller muskelstelhet
 • aktiva som är smärtsamma  lokalt eller i hela utbredningsområde

Passiva punkter behandlar man inte. De latenta kan man med fördel behandla i ett förebyggande syfte. De aktiva bör behandlas för att undvika ett akut tillstånd.

Symtombild

 • Har du spänningar i nacke/axlar/rygg?
 • Har du en projicerande smärta neråt i armen eller neråt i benet?
 • Har du ont i huvudet och en spänd känsla? (Visste du att man även kan behandla triggerpunkter som finns på huvudet och även i ansiktsmusklerna!)
 • I områden där du upplever ömhet, stelhet, förkortning kan man oftast hitta en eller flera latenta respektive aktiva triggerpunkter som orsakar detta. Då är det dags att bryta den onda cirkeln och boka en behandling!

Somatiska symtom:

 • smärta lokal / eller i ett utbredningsområde
 • nedsatt styrka/kraftlöshet
 • förändrat rörelseomfång
 • försvagade reflexer
 • försämrad koordination


Om Terapeuterna:

anette

Anette Ling är utbildad och certifierad Medicinsk Massageterapeut på Komplementär Medicinska Högskolan och 2014 slutförde hon en yrkesutbildning på Axelsons i Yogamassage. Hon har också gått mindre kurser i bl.a. micromassage och öronakupunktur och hon utför behandlande massage baserat på Svensk Klassisk Massage eller Yogamassage som är individuellt anpassad efter behov och önskemål.

Anette började och gick år 1999 på folkhögskola i Danmark där hon lärde sig grunderna i Ayurveda med dess teori, mat, TM meditation och yoga. Efter detta flyttade hon till Australien där hon bodde i 5 år och studerade Bachelor of Nursing (sjuksköterskaexamen). Anette har jobbat som personlig assistent några år kombinerat med massage men sedan 2012 jobbar hon på heltid med massage både ute i företag och med privata kunder.

 

 

emelie-hedenberg

Emelie Hedenberg är utbildad och diplomerad Massageterapeut i Svensk Klassisk Massage. Utför behandlingar enligt önskemål och behov, allt från triggerpunktsmassage till avslappningsmassage och ansiktsmassage. Redan under sina tonår började hon drömma om att kunna hjälpa människor med både deras fysiska såväl psykiska hälsa. Hon hade redan då kunskaper om anatomi och fysiologi tack vare elitidrotten och visste att massage har en väldigt positiv effekt på både vår kropp och vårt sinne. Så där föddes hennes idé att först utbilda sig till massageterapeut – för att sedan kanske vidga sina vyer ytterligare längre fram i framtiden genom andra eventuella utbildningar.

Har spelat volleyboll på elitnivå sedan 2011 och har 35 landskamper (däribland beachvolleyboll) i bagaget. Spelar just nu för Lunds VK som är nykomlingar i elitserien.

 

 

 

 

11 (1)

Monika Ljungquist är utbildad sjuksköterska och yogalärare. År 2009 under utbildningen till sjuksköterska genomgick hon även kurs i klassisk svensk massage & triggerpunktsbehandling (akupressur) hos Friskvårdsgruppen. Sedan dess har hon behandlat många kunder på Lunds yogaskola och nuvarande Raja Yoga Lund.

 

 

 

 

 

 

Priser

30 min kostar 350 kr
45 min kostar 490 kr
60 min kostar 590 kr
75 min kostar 725 kr
90 min kostar 790 kr

Vid bokning av 5 behandlingar vid ett och samma tillfälle ges 10% rabatt på hela summan. Vid bokning av 3 behandlingar vid ett och samma tillfälle ges 5% rabatt.

Avbokning vid inbokad tid bör ske som senast 24 timmar innan din inbokade tid för att du inte ska debiteras, därefter debiteras du halva beloppet för avbokning senast 12 timmar innan behandlingstid. Glömmer du att avboka debiteras du hela beloppet.

Varmt välkommen!Leave a Reply