Taktil betyder beröring. Men benämningen det “taktila sinnet” avser inte enbart beröringen i sig, utan omfattar hela känselsinnet, eller hudsinnet som en del föredrar att kalla det. I det taktila sinnet finns receptorer för beröring, tryck, vibrationer, smärta, kyla och värme.
Taktil massage är en svensk massagemetod som består av mjuk, följsam beröring. Den skiljer sig från annan massage eftersom man inte knådar och arbetar med musklerna.
Den taktila massagen ger smärtlindring, avslappning och välbefinnande genom att stimulera utsöndring av hormonet oxytocin.

Om Terapeuten

staff-logo
Gunilla Persson

Gunilla Persson är certifierad Taktilmassör i Taktipro – originalmetoden Taktil massage och utbildad av Siv Ardeby. Taktipro är en erkänd komplementär metod som används inom rehabilitering, omvårdnad och friskvård. Etik och bemötande är viktiga delar av metoden som ges med respekt och omtanke för varje individs integritet och behov. Taktipro är mjuk omslutande beröring, varsamma styrkningar som aktiverar beröringsreceptorerna, Det parasympatiska nervsystemet aktiveras – motpolen till adrenalinpåslag och stress. Taktipro har en bestämd struktur utvecklad efter hudens dermatom, de langerska linjerna och de taktila receptorernas lokalisation och täthet.

 

 

 

Alexander Sarsenov

Alexander Sarsenov är massör diplomerad från Hvilans folkhögskola 2016. Han utför klassisk massage, taktil massage och triggerpunktsbehandlingar. Behandlingen hos Alexander inleds med ett samtal där ni går igenom syften med massagen och specifika önskemål. Därefter anpassar han sin teknik för att uppnå maximal effekt och välbefinnande. Behandlingen avslutas med en stunds avslappning och reflektion. Alexander blir glad av att massera, och den glädjen smittar av sig!

Priser
30 min 390 kr
45 min 550 kr
60 min 650 kr
75 min 750 kr
90 min 850 kr

Vid bokning av 5 behandlingar vid ett och samma tillfälle ges 10% rabatt på hela summan. Vid bokning av 3 behandlingar vid ett och samma tillfälle ges 5% rabatt.

Avbokning vid inbokad tid bör ske som senast 24 timmar innan din inbokade tid för att du inte ska debiteras, därefter debiteras du halva beloppet för avbokning senast 12 timmar innan behandlingstid. Glömmer du att avboka debiteras du hela beloppet.
Leave a reply