Regndroppsmassage

Regndroppsmassage är en kombination av aromaterapi där man använder sig av Young Livings essentiella oljor och en massagemetod, som härstammar från Tibet och från Lakotaindianernas stam. Massagemetoden kallas för Vitaflextekniken, där fjäderlätta rörelser berör kroppen och blandar in de essentiella oljorna och deras effekt som får kroppen i total balans.

Regndroppsmassage är en exklusiv, ljuvlig och välgörande behandling med de finaste essentiella oljor. Regndroppsmassagen balanserar kroppen genom dess avslappnande och milda rörelser men är även utrensande och välgörande för rygg, nervsystem och immunförsvar.
De terapeutiska oljorna har en stärkande effekt och hjälper kroppen att bekämpa oönskade bakterier, inflammationer och virus. Eftersom de eteriska oljorna även verkar på känslocentrum i hjärnan via doftsinnet, påverkas sinnet och känslorna, som kan läka emotionella besvär och effekterna av stress.

Regndroppstekniken har en lugnande, avstressande och humörhöjande inverkan och är en behandlingsform i förebyggande syfte för att stärka kroppens alla system, att stimulera organ, muskler och ben på cellnivå och att frigöra kroppen från gifter eller sjukdom men även oro och stress. Oljorna masseras in på fötternas ”vitaflex” zoner med vitaflextekniken och därefter stryks de ut med fjäderlätta rörelser över ryggen och masseras mjukt in. Med de kraftfulla oljorna, sätts en avslappnings- och reningsprocess av kroppen igång, som bl.a. hjälper att korrigera defekter i ryggradens kurvatur.

Vad är regndroppsmassagen bra för?
* Immunförsvaret
* Att hjälpa till vid kyfos, lordos och skolios
* Ryggbesvär
* Ökad cirkulation
* Minskad stress
* Välbefinnande och avslappning
* Minskad smärta och inflammation
* Värk i led
* Värk i nacke och axlar

Resultaten kan variera från individ till individ, de kan vara i timmar, dagar, veckor eller ett längre varande. Både klienten och terapeuten upplever en känslomässig balans och t.o.m en glädje av de väldoftande oljorna, som påverkar känslocentret i hjärnan, där trauman och minnen finns lagrade. Därför kan det variera för varje individ hur många behandlingar man skall genomgå för att återställa balansen i kroppen. Man får oftast med sig en upplevelse av smärtlindring, värme, ökad mjukhet och rörlighet i både kropp, leder och själ som resultat av denna massage. Massagen varar mellan 70 – 90 minuter.

De essentiella oljor från Young Living som används under behandlingen:
Valor (Rosenträ, Blå Renfana, Frankincense och Gran)
Oregano
Timjan
Basilika
Cypress
Vintergröna
Mejram
Pepparmint
Aroma Seiz (Basilika, Cypress, Mejram, Lavendel, Pepparmint)

Om Terapeuten:

danijela

Danijela är diplomerad Regndroppsmassageterapeut och använder sig av Young Livings oljor och är också distributör. Hon är utbildad inom akut omhändertag och tejpning vid skador och för tillfället utbildar hon sig inom Idrottsnutrition och Idrottsmassage, där hon utför elevbehandlingar.

Danijela är också certifierad Pilatesinstruktör i Matwork by The Pilates Standard och har gått sin utbildning på Studiopilates i Helsingborg. TPS grundar sig i tre nivåer, Intro-nybörjare, Ideal-fortsättning och Challenge, mest utmanande nivå. Danijela arbetar både som enskild PT men även PT gruppträning och gruppinstruktör, olika prisklasser. Vill du ha en privat klass i Pilates, kan du kontakta oss på skolan. Du får en full body workout på pilatesmatta under 60 minuter, som motsvarar 5 timmar på gymmet, eftersom man arbetar med helheten och alla kroppens muskler samtidigt.

Leave a Reply