Regndroppsmassage

Regndroppsmassage är en välgörande behandling med 100% rena eteriska oljor. Regndroppsmassagen balanserar kroppen genom dess avslappnande och milda tekniker men är även utrensande och välgörande för rygg, nervsystem och immunförsvar.

De terapeutiska oljorna har en stärkande effekt och hjälper kroppen att bekämpa oönskade bakterier, inflammationer och virus. Eftersom de eteriska oljorna även verkar på känslocentrum i hjärnan via doft sinnet, påverkas sinnet och känslorna, som kan läka emotionella besvär och effekterna av stress. Regndroppstekniken är en behandlingsform som kan också användas i förebyggande syfte för att stärka kroppens alla system, att stimulera organ, muskler och ben på cellnivå och att frigöra kroppen från gifter eller sjukdom.

Regndroppsmassage (regndroppsterapi) är en metod där man kombinerar aromaterapi och lätt massage under fötternas ryggradszoner och längs ryggraden. Behandlingen avslutas med en varm kompress på ryggen och lätt ansiktsmassage. Resultaten kan variera från individ till individ, de kan vara i timmar, dagar, veckor eller längre. Man får oftast med sig en upplevelse av smärtlindring, värme, ökad mjukhet och rörlighet i kroppen som resultat av behandlingen som även ökar kroppens förmåga att ta upp syre till kroppens alla celler.

I behandlingen används 9 olika oljor av terapeutisk grad: Valor, Oregano, Timjan, Cypress, Vintergröna, Basilika, Mejram, Pepparmint, och Aroma siez som är en blandning av flera olika oljor.

Vad är regndroppsmassagen bra för?

  • Immunförsvaret
  • Ryggbesvär
  • Ökad cirkulation
  • Minskad stress
  • Välbefinnande och avslappning
  • Minskad smärta och inflammation
  • Värk i leder
  • Värk i nacke och axlar

Kostnad: 800 kr för 75 min

Om terapeuten

Carina Jacobson

Hej, mitt namn är Carina Jacobson, jag har alltid tyckt om att hjälpa och bidra till människors hälsa på olika sätt, både genom behandlingar, samtal och utbildning. Med en holistisk syn på hälsa har jag under åren lärt mig flera olika metoder, som jag gärna delar med mig av.

1996 började min resa inom alternativmedicin med svensk klassisk massage. Jag fortsatte med Qigong och Tai Chi samtidigt som jag studerade Traditionell kinesisk medicin och utbildade mig till TuiNa terapeut, (en kinesisk medicinsk massageform, med akupressur och massage längs kroppens meridianer). Intresset för de österländska metoderna fortsatte och då hittade jag, koreansk handterapi och akupunktur, även kallat Koryo Sooji Chim, (en metod där handen är ett mikrosystem för hela kroppen). När de eteriska oljorna och aromaterapin kom in i mitt liv blev det ännu en ny dimension.

Yogan gjorde entré i mitt liv för ca 15 år sedan och sen dess är jag fast. Med Hathayogan som grund har jag sedan utbildat mig i MediYoga och den senaste formen SattvaYoga med 200tim, inom Yoga Alliance. Jag har flera års vana från att undervisa i yoga.

Efter 10 år som egen företagare inom massage och friskvård tog min resa en väg inom skolan och som lärare utbildade jag gymnasieelever inom området hälsa. Några av ämnena var yoga, avslappning, meditation, massage, aromaterapi och handterapi. Yogan och en yogisk livsstil är min dagliga rutin för att jag skall hålla mig frisk och balanserad. Yogan tog mig till Indien där jag studerade Tibetansk Buddhism, mediterade och lärde mig mer om yogans filosofi och mystik. Energimedicin är ett område som sammanfattar det som jag nu arbetar inom, både med eteriska oljor, som Reikimaster, med Yogan och mina behandlingar.