Mediyoga – Medicinsk Yoga

MediYoga® (Medicinsk Yoga) – ett verktyg till självläkning.
Mediyoga Grundkurs är en kurs för dig som har besvär av olika slag, t.ex. ryggproblem, hjärt-kärlsjukdomar, sömnsvårigheter, depression, stress/utbrändhets-problematik m.m. Men även för dig som vill ha yogan som ett mjukt sätt för att komma i balans eller för att hålla dig i balans till kropp och själ. MediYogan är en terapeutisk form av Kundalini Yoga utvecklad av Göran Boll på IMY, Institutet för Medicinsk Yoga. Den är mjuk, inkännande och samtidigt kraftfull – den främjar kroppens självläkande förmåga. Fysiska övningar kombineras med andnings- och koncentrationstekniker, vila/avslappning och djupverkande meditationer. Tillsammans utgör dessa delar en integrerad helhet som ger terapeutiska effekter och verkar för en djup energimässig balans på alla plan. Övningarna utförs långsamt och inkännande, helt och hållet efter din egen förmåga. Alla kan utöva denna yogaform, även du som har fysiska begränsningar eftersom den kan göras på stol likaväl som på yogamattan. Bara det att röra kroppen lite i den riktning som övningen föreslår, är ibland nog. Ibland räcker bara tanken och intentionen att vilja röra kroppen när kroppen själv inte kan. Allt du gör har en läkande effekt. Forskning har visat att MediYoga har mycket goda effekter på bland annat de ovan nämnda sjukdomstillstånden. Varje kurstillfälle innehåller andning, fysiska övningar, vila samt meditation.

Fysiska övningar och ställningar kombineras med djupverkande meditation för att så som en integrerad helhet skapa specifika terapeutiska effekteer och utifrån yogans grundläggande intention verka för en djup, direkt och energimässig balans på alla plan. Alla övningar görs alltid utifrån individens egen förmåga och kapacitet. Även svårt utmattade och kroniskt sjuka personer kan delta i utövandet av MediYoga®. Obs! Du behöver dock inte vara sjuk eller ha några former av besvär för att utöva MediYoga® utan det passar även dig som ”bara” vill hålla din kropp och själ i balans.

I vår öppna fortsättningskurs i Mediyoga följer vi ett annat upplägg än i den slutna och arbetar med ett nytt pass varje gång mestadels ur den så kallade Core-serien. De här passen fokuserar mycket på den så kallade “lägre triangeln”, vi arbetar med att skapa stabilitet i vår grund och vår kärna, vår “core”. Alla rörelser har fortfarande alternativ för dig som är begränsad i din kropp och du kan arbeta på stol och yogapassen är uppbyggda enligt samma struktur som i grundkursen och innehåller djupandning, fysiska rörelser, avspänning och meditation.

Kurser i MediYoga Våren 2018

Mediyoga Grundkurs
Tider:
Tisdagar 16.00-17:15
Kursstart 1: Tisdagar: 16/1
Antal tillfällen: 8 ggr
Kurspris för 8 ggr: 1390 kr (1190 kr för studerande, pensionär, arbetssökande och sjukskriven). 1 CD-skiva eller 1 Ljudfil med ett yogapass är inkluderat i priset.
Lärare: Gisela Wanek och Carina Jacobson
Detta är en sluten kurs.

Mediyoga Fortsättning
Tider: Tisdagar, 17:30 – 19:00
Kursstart 1: 16/1
Antal tillfällen: 8 ggr
Kurspris för 8 ggr: 1190 kr (790 kr för studerande, pensionär, arbetssökande och sjukskriven)
Lärare: Carina Jacobson
Det här är en öppen kurs som kombineras med drop-in deltagare

MediYoga Grundkurs för Seniorer
Tider:
Onsdagar kl 12-13.30
Kursstart 1: 17/1
Antal tillfällen: 8 ggr
Kurspris för 8 ggr: 1390 kr (1190 kr för studerande, pensionär, arbetssökande och sjukskriven). 1 CD-skiva eller 1 Ljudfil med ett yogapass är inkluderat i priset.
Lärare: Gunilla Persson
Detta är en sluten kurs.

Anmälan görs via formuläret nedan.
Förlorade kurstillfällen går inte att ta igen.

Leave a Reply