Klassisk massage

Massage är en behandling av kroppens mjukdelar med syfte att påverka både kroppsliga och emotionella faktorer. Det franska ordet massage kan härledas från arabiskans mass (att trycka) eller grekiskans masso (jag knådar). Med massage menas en i terapeutiskt syfte utförd bearbetning eller behandling av kroppens mjuka vävnader medelst rörligt tryck i olika former. Behandlingen utförs vanligen med händerna, men även apparater till hjälp.

Massagen och dess historia
Massagen har gamla anor i flera kulturer runt om i världen På 400-talet f.Kr. menade Hippokrates att läkare borde använda massage som ett botemedel. Galenos skrev på 100-talet en bok i ämnet och talade om massagens helande verkan både i samband med skador och vissa sjukdomstyper. I och med kristendomens intåg i Europa blev massage en suspekt verksamhet. Under slutet av 1500 talet skedde dock en omvärdering igen, då den franske läkaren Ambrosie Paré skrev om massagens betydelse inom läkekonsten. Även andra franska läkare började utforska massagetekniker.

Svensk Massage
På 1800-talet utarbetade svensken Per Henrik Ling (1776-1839) det massagesystem som i dag går under rubriken svensk massage eller klassisk massage. Ling ville skapa en massageteknik som efterliknade rörelserna i den Svenska gymnastiken och andra träningsformer för att stimulera blodcirkulationen, stärka musklerna och skapa en bättre balans mellan muskler och skelett. Med massage trycks och tänjs vävnaderna, särskilt muskler, blodkärl och hud. Det finns fem olika grundtekniker i den svenska massagen:

Effleurage (strykningar, glidningar).
Petrissage (knådningar, saxningar).
Friktion (gnidningar i cirklar eller på tvären).
Tapotement (snabba, lätta rytmiska slag som ger en djupgående vibration: hackning, klappning eller bultning).
Vibration (skapas med händerna eller med en apparat).

Massage uppges ha en verkan både på kroppsliga och emotionella faktorer, såsom ökat lymfflöde och ökad blodcirkulation (smärtor och trötthet beror ofta på en lokal blodbrist som motverkas av massagen) och sammanväxningar och knutor i musklerna motverkas. Även hormonutsöndringen påverkas.
Massage används vid t.ex. muskelspänningar, träningsvärk, svullnader orsakade av dålig lymfcirkulation, muskelknutor och som allmänt avslappnande och uppmjukande behandling. Massage bör däremot inte ges vid tillstånd som feber och infektioner, elakartade tumörer, åderbråck eller blodpropp, bakteriella inflammationer eller hudåkommor.

Om terapeuterna:

Lena Axelsson

Lena Axelsson är diplomerad i Klassisk massage, Reflexologi och Aromterapi genom brittiska ITEC på skola i Dublin. Hon är även certifierad Access Bars och reikiterapeut med ett stort intresse för kosthållning och hudvård. Lenas utgångspunkt i livet och inför varje behandling är att vi mår som bäst när sinne, kropp och själ är i balans – då klarar vi både inre och yttre påfrestningar bättre. De terapier hon erbjuder har ett brett spektrum där hela människan ryms. L

Lara Ruddy är massageterapeut med en examen från Costa Rica School of Massage Therapy. Hon är även utbildad yogainstruktör och thai yoga massageterapeut. Lara har ett holistiskt tillvägagångssätt i hennes behandlingar för att hjälpa till att släppa på spänningar och stress. Hon tror att varje människa är unik och det speglas i hennes behandlingar där hon strävar efter att hjälpa varje person att känna sig som sitt bästa jag. Lara har nyligen flyttat till Sverige från USA och hennes första språk är engelska men hon övar mer än gärna sin svenska.

Priser
45 min 550 kr
60 min 650 kr
75 min 750 kr
90 min 850 kr

Vid bokning av 5 behandlingar vid ett och samma tillfälle ges 10% rabatt på hela summan. Vid bokning av 3 behandlingar vid ett och samma tillfälle ges 5% rabatt.

Avbokning vid inbokad tid bör ske som senast 24 timmar innan din inbokade tid för att du inte ska debiteras, därefter debiteras du halva beloppet för avbokning senast 12 timmar innan behandlingstid. Glömmer du att avboka debiteras du hela beloppet. Du avbokar via bokningssystemet (precis som vid bokningen med att logga in på ditt konto först.)