Ayurveda är en gammal indisk kunskap om att leva livet i harmoni i samklang med naturlagar. Är du intresserad att lära dig mer om ayurveda och lära dig hur du kan hålla dig i form och balans med tillgängliga tips året runt? Då rekommenderar vi dig serie av föreläsningar anpassade efter årstider.
Workshop i Ayurveda, vatabalans (föreläsning) 
Vi inleder med en kort introduktion till vanliga begrepp inom Ayurveda – som är en gammal indisk läkekonst, sedan får du praktiska tips om hur man kan hålla vårt matsmältningssystem och hela vår kropp i balans med enkla medel. Du lär dig om hur man håller sinnet i balans under hösten, då påverkan av Vata (luft och rymd-elementet) är störst på vår kropp och sinnet. Detta kan märkas med lägre stresstålighet, sömnlöshet, trötthet, frusenhet mm. Kom så lär du dig mer och hur du kan förebygga detta!
Inga förkunskaper krävs. Föreläsning med några sittande övningar. Ta gärna med block och penna om du vill anteckna. Välkommen!
Tid: kl. 14-16
Dag:
 lördag 24/11 2018
Pris: 290 kr (betalas på plats med kort eller Swish)
Lärare: Monika Ljungquist
Anmälan: föranmälan krävs – fyll i formuläret nedan
Workshop i Ayurveda, kaphabalans (kaphabalanserande klass och föreläsning)
Vi inleder med en kort introduktion till vanliga begrepp inom Ayurveda – som är en gammal indisk läkekonst, sedan får du praktiska tips om hur man kan hålla vårt matsmältningssystem och hela vår kropp i balans med enkla medel. Du lär dig om hur man håller kropp och sinnet i balans under slutet på vinter och början på höst, då påverkan av Kapha (jord och vatten) är störst. Detta kan märkas med till exempel med långdragna förkylningar, “tröghet” i sinnet, letargi, oföretagsamhet. Kom så lär du dig hur du kan förebygga detta eller kommar ur! Välkommen!
Tid: kl. 9-12
Dag:
 lördag 23/3 2019
Pris: 450 kr (betalas på plats med kort eller Swish)
Lärare: Monika Ljungquist
Anmälan: föranmälan krävs – fyll i formuläret nedan
Workshop i Ayurveda, pittabalans (pittabalanserande klass och föreläsning)
Vi inleder med en kort introduktion till vanliga begrepp inom Ayurveda – som är en gammal indisk läkekonst, sedan får du praktiska tips om hur man kan hålla vårt matsmältningssystem och hela vår kropp i balans med enkla medel. Du lär dig om hur man håller kropp och sinnet i balans under sommaren, då påverkan av Pitta (eld och vatten) är störst. Detta kan märkas med till exempel, upplevelse av hetta i kroppen och i sinnet i form av irritabilitet, mm. Kom gärna, så får du en fridfull sommar med pitta dosha i balans . Varmt välkommen!
Tid: kl. 9-12
Dag:
 lördag 8/6 2019
Pris: 450 kr (betalas på plats med kort eller Swish)
Lärare: Monika Ljungquist
Anmälan: föranmälan krävs – fyll i formuläret nedan