Gravidyoga

Kurs i Gravidyoga

Att göra gravidyoga under graviditeten ger dig tid för dig själv under graviditeten och lär dig att vara närvarande och uppmärksam på förändringar i kroppen och på den växande bebisen inom dig. Du får ökad energi och blir mindre trött och känslig för de förändringar som en gravid kvinna går igenom. Dessutom blir du också mer fysiskt och mentalt förberedd inför förlossningen, och du stärker kroppen men även sinnet och lär dig tekniker för att slappna av.

Gravidyoga i Lund
Gravidyoga i Lund

Den fysiska träningen innebär justeringar och en anpassning av yogaställningar som passar till den gravida kvinnan och där också bäckenbottenträning med knipövningar, vilka förebygger problem som inkontinens, hemorrojder och bråck ingår som en viktig del. Vi arbetar med andetaget eftersom andningen är så essentiell i värkarbetet och pratar också kring förlossningen och hur vi kan hantera förlossningen med yogans hjälp.

Vi arbetar också med djupavslappning. I dagens samhälle med mycket stress och yttre stimuli kan det vara svårt att vara gravid och lyssna inåt, med hjälp av en ledd djupavslappning kan det bli möjligt för den gravida kvinnan att slappna av och lyssna på sin kropps signaler. Yoga hjälper att lindra besvär som kan uppkomma under graviditeten såsom foglossning, ryggvärk, falsk ischias, åderbråck eller sömnproblem.

Kurser i Gravidyoga Sommaren 2019
Gravidyoga
Tider: Tisdagar, 17:30 – 18:45, start den 16/7
Antal tillfällen: 5 tillfällen
Kurspris för 5 ggr: 950 kr (790 kr för studerande, pensionär, arbetssökande och sjukskriven)
Lärare: Maria Ljungstrand
Den här kursen är sluten

Gravidyoga
Tider: Torsdagar, 19.00-20.15, start den 18/7
Antal tillfällen: 5 ggr
Kurspris för 5 ggr: 950 kr (790 kr för studerande, pensionär, arbetssökande och sjukskriven)
Lärare: Maria Ljungstrand
Den här kursen är sluten

Anmälan sker i formuläret nedan.
Förlorade kurstillfällen går inte att ta igen.