Gravidyoga

Gravidyoga

Gravidyoga

Kurs i Gravidyoga

Att göra gravidyoga under graviditeten ger dig tid för dig själv under graviditeten och lär dig att vara närvarande och uppmärksam på förändringar i kroppen och på den växande bebisen inom dig. Du får ökad energi och blir mindre trött och känslig för de förändringar som en gravid kvinna går igenom. Du blir också mer fysiskt och mentalt förberedd inför förlossningen. Du stärker kroppen men även sinnet och lär dig tekniker för att slappna av.

Den fysiska träningen innebär justeringar och en anpassning av yogaställningar som passar till den gravida kvinnan och där också bäckenbottenträning med knipövningar för att förebygga problem som inkontinens, hemorrojder och bråck ingår som en viktig del. Vi arbetar med andetaget eftersom andningen är så essentiell i värkarbetet och pratar också kring förlossningen och hur vi kan hantera förlossningen med yogans hjälp.

Vi arbetar också med djupavslappning. I dagens samhälle med mycket stress och yttre stimuli kan det vara svårt att vara gravid och lyssna inåt, med hjälp av en ledd djupavslappning kan det bli möjligt för den gravida kvinnan att slappna av och lyssna på sin kropps signaler. Yoga hjälper att lindra besvär som kan uppkomma under graviditeten såsom foglossning, ryggvärk, falsk ischias, åderbråck eller sömnproblem.

Prenatal Mantra Yoga-Dance Course

A type of yoga for pregnant which incorporates fluent movements to induce a deep state of concentration and calmness. We will open and close the class by chanting a mantra to declare to ourselves that we are changing space and state of awareness. Mantra Yoga-Dance will help to get better connection with your baby and yourself.

Höst 2017
Gravidyoga
Tider: Tisdagar, 17:30 – 18:45
Kursstart 1: 29/8
Kursstart 2: 24/10
Kursstart 3:
Antal tillfällen: 8 ggr
Kurspris för 8 ggr: 1490 kr (1290 kr för studerande, pensionär, arbetssökande och sjukskriven)
Lärare: Rebecca Bornlid Lesseur
Den här kursen är sluten

Gravidyoga
Tider: Torsdagar, 17:30 – 18:45
Kursstart 1: 31/8 – Endast 3 platser kvar!
Kursstart 2: 26/10
Kursstart 3:
Antal tillfällen: 8 ggr
Kurspris för 8 ggr: 1490 kr (1290 kr för studerande, pensionär, arbetssökande och sjukskriven)
Lärare: Kimiko Gustafsson
Den här kursen är sluten

Prenatal Mantra Yoga-Dance
Time: Fridays, 12-13.15
Course start 1: 29/9 – CANCELLED
Number of sessions: 5
Price for 5 sessions: 950 SEK (800 for students, unemployed or on sick-leave)
Teacher: Katerina Tahautdinova
This course is in English

Anmälan sker i formuläret nedan.
Förlorade kurstillfällen går inte att ta igen.

 

Leave a Reply