Varmt välkommen att bada i Ljud och Vibration

När du kommer till ett Gongbad är det enda du behöver göra att ta emot. Du ligger i viloställning och tar emot gongens vibrationer i kroppen. Vibrationerna varierar i intensitet och din upplevelse är ny från gång till gång.

anna gong

Gong är ett av de äldsta instrumenten för healing och har använts i tusentals år i meditation, ceremoni och ritualer. Idag används gongen i yoga och meditation, ljudterapi och i palliativ vård och cancerbehandling för att främja hälsa och välbefinnande.

Ljud är vibrationer, som uppfattas inte bara av öron utan av varje cell i vår kropp.
Enligt gongmästaren, Don Conreaux; ”hemligheten med gong är dess enorma potential för läkning och föryngring. Eftersom gongen täcker hela spektrat av ljud, vibrerar det både celler, ben och organ, vissa mer än andra, beroende på vibrationens höjd. Du känner ett inflöde av energi i kroppen och kan höra det”.

Ljuden från gongen reser från det yttre örat genom hela kroppen via vagusnerven – det påverkar hjärnvågen, andningsfrekvens och hjärtfrekvens. Ljud och vibrationer underlättar en djup känsla av frid, frigör spänningar och blockerad energi och balanserar våra energicentra i kroppen. De arbetar på en cellulär nivå som når både fysiska, emotionella och andliga plan.

Ljuden från gongen kan också bidra till att minska stress i vårt system. För många människor har stress blivit ett sätt att leva. När vi är stressade, frigör våra kroppar hormoner som kortisol och adrenalin som gör att hjärtat och vår andning blir snabbare och grundare. Dessa hormoner är nödvändiga, men om vi inte kommer ur tillståndet av stress oroas kroppen och vår förmåga att läka och bekämpa sjukdomar minskar. Den lugnande effekten av att bada i en ocean av ljud skapar en djup avslappning och bidrar också till att minska stress.

Du anmäler dig till Gongbadet genom vårt bokningssystem i drop-in schemat precis som till en vanlig klass, och använder således ditt klippkort, periodkort eller betalar för klassen som en enskild gång.

Datum: Fredagarna 16/11 och 7/12 2018
Tid: 19 – 20
Anmälan: bokning sker via drop-in schemat, i appen eller genom att kontakta oss på info@rajayogalund.se eller 010-8848824.

Om Läraren:
anna scholtzAnna är utbildad Samayogalärare för Emma Öberg, Sky Akasha Chaitanya och Swami Vagishananda Saraswati och har gått kurser i Gong och Gongyoga för Methab Benton och är utbildad Gongmästare.
Hon har har hållit på med Zen-meditation sedan 2002 och yoga sedan 2007.

Anna är också utbildad i barnyoga för Gurudass Kaur och har läst Fysiologi för yogalärare för Bengt Ljungquist, två nivåer i Cranio Sacral Healing för Leonid Soboleff samt steg 1 och 2 av Camilla och Todd Grubes Yin Yogautbildning.

2015 drabbades Anna av förlamning i benen och leder därför numera sina yogaklasser sittande i rullstol eller på golvet. Hon har kompletterat sin yogalärarutbildning med en kurs i Adaptive Yoga (Anpassad yoga) för Rudra Swartz.

Leave a reply