Zonterapi

Zonterapi/reflexologi är ingen ny behandlingsform, utan tillhör förmodligen de äldsta kända metoderna för självläkning av kroppen. Man vet att zonterapi använts för över 5000 år sedan både i Indien och Kina. Flera indianstammar har också haft kännedom om denna behandlingsform. Det var den amerikanske öron-, näsa- och halsläkaren William Fitzgerald som i början av 1900-talet återupptäckte denna naturläkemetod och som bland annat utformade noggranna kartor över reflexpunkter och –zoner samt introducerade namnet reflexologi.
Den zonterapeutiska behandlingen bygger på de naturmedicinska teorierna om de kroppsliga sammanhangen. Den naturmedicinska sjukdomsteorin bygger på att kroppen har ett väl utvecklat kommunikationsnät för inte bara blod-, lymfa- och nervbanor utan också via meridianerna i kroppen. Enligt det synsättet är symptom just symptom, det vill säga ett sätt för kroppen att tala om att allt inte står rätt till.

Hur uppstår åkommor?

Det är viktigt att man har en bra fothälsa. Det hade man förr när man gick barfota i naturen. När människan började ta på sig skor försvann den naturliga zonterapin. Följden blev att vi inte klarar av att utsöndra giftiga ämnen utan lagrar dem i kroppen istället. Enligt Fitzgerald lagras dessa gifter speciellt på fötternas nervändar och blir så småningom till hårda kristaller. Kristallerna minskar blodgenomströmningen och hindrar energiflödet inte bara i foten och i det organ som reflexzonen motsvarar, utan även i lymfsystemet. Zonterapi bryter ner kristallerna så att energin kan flöda fritt igen och så att blodet så småningom kan avlägsna gifterna via kroppens utsöndringsorgan och ett tillfrisknande påbörjas. Man får igång kroppens självläkning.

Användningsområden

Zonterapi Edita
Zonterapi Edita

Vi vet att kroppen använder smärta som varningssignal. Det vi däremot inte vet är att vi går och bär på mycket dold smärta som plötsligt kommer i dagen när någon börjar massera våra fötter. Zoner/reflexpunkter finns i fötterna, händerna och på andra delar av kroppen och dessa kommunicerar med körtlar, organ och övriga kroppsdelar. Zonterapin är en unik metod som använder sig av tryck på dessa reflexpunkter. Om man trycker på och masserar dessa zoner kommer det att bidra till att återställa normala funktioner i respektive organ. När obalans uppstår i ett organ eller någon annan del av kroppen, blir motsvarande område på fötterna känsligt för tryck, och man kan ofta känna små kristaller.

Zonterapi inverkar på hormonella och vegetativa funktionsstörningar samt på nästan alla andra åkommor både i de inre organen och i rörelsesystemet t.ex. värk i axlar, skuldror, rygg, migrän, astma, tennisarmbåge, eksem, psoriasis, störningar i mag- och tarmsystemet, barnlöshet, gall- och leverbesvär, m.m.

Du behöver inte ha ont någonstans för att få zonterapi. Upptäck att zonterapi kan göra dig avslappnad, lugn och ge dig ett välbefinnande. Det är också en fin metod för att hålla sig frisk och som enförebyggande behandling.

De flesta upplever snabbt ett förbättrat allmäntillstånd. Reflexologi balanserar kroppssystemen och ger djup och total avslappning som är en förutsättning för att kroppen ska kunna återhämta sig. När kroppen tillåts göra sig av med sina krämpor på egen hand klingar besvären av på naturlig väg.

En riktigt utförd behandling kan aldrig skada patienten. Reflexologin används alltmer i friskvården som förebyggande behandling.

Behandling utförs av Edita Juchneviciute

Priser för en behandling:
30 min 350 kr
45 min 525 kr
60 min 690 kr
90 min 890 kr