Massage är en behandling av kroppens mjukdelar med syfte att påverka både kroppsliga och emotionella faktorer. Det franska ordet massage kan härledas från arabiskans mass (att trycka) eller grekiskans masso (jag knådar). Med massage menas en i terapeutiskt syfte utförd bearbetning eller behandling av kroppens mjuka vävnader medelst rörligt tryck i olika former. Behandlingen utförs vanligen med händerna, men även apparater till hjälp.

Massagen och dess historia
Massagen har gamla anor i flera kulturer runt om i världen På 400-talet f.Kr. menade Hippokrates att läkare borde använda massage som ett botemedel. Galenos skrev på 100-talet en bok i ämnet och talade om massagens helande verkan både i samband med skador och vissa sjukdomstyper. I och med kristendomens intåg i Europa blev massage en suspekt verksamhet. Under slutet av 1500 talet skedde dock en omvärdering igen, då den franske läkaren Ambrosie Paré skrev om massagens betydelse inom läkekonsten. Även andra franska läkare började utforska massagetekniker.

Svensk Massage
På 1800-talet utarbetade svensken Per Henrik Ling (1776-1839) det massagesystem som i dag går under rubriken svensk massage eller klassisk massage. Ling ville skapa en massageteknik som efterliknade rörelserna i den Svenska gymnastiken och andra träningsformer för att stimulera blodcirkulationen, stärka musklerna och skapa en bättre balans mellan muskler och skelett. Med massage trycks och tänjs vävnaderna, särskilt muskler, blodkärl och hud. Det finns fem olika grundtekniker i den svenska massagen:

Effleurage (strykningar, glidningar).
Petrissage (knådningar, saxningar).
Friktion (gnidningar i cirklar eller på tvären).
Tapotement (snabba, lätta rytmiska slag som ger en djupgående vibration: hackning, klappning eller bultning).
Vibration (skapas med händerna eller med en apparat).

Massage uppges ha en verkan både på kroppsliga och emotionella faktorer, såsom ökat lymfflöde och ökad blodcirkulation (smärtor och trötthet beror ofta på en lokal blodbrist som motverkas av massagen) och sammanväxningar och knutor i musklerna motverkas. Även hormonutsöndringen påverkas.
Massage används vid t.ex. muskelspänningar, träningsvärk, svullnader orsakade av dålig lymfcirkulation, muskelknutor och som allmänt avslappnande och uppmjukande behandling. Massage bör däremot inte ges vid tillstånd som feber och infektioner, elakartade tumörer, åderbråck eller blodpropp, bakteriella inflammationer eller hudåkommor.

Om terapeuterna:

anette

Anette Ling

Anette Ling är utbildad och certifierad Medicinsk Massageterapeut på Komplementär Medicinska Högskolan och 2014 slutförde hon en yrkesutbildning på Axelsons i Yogamassage. Hon har också gått mindre kurser i bl.a. micromassage och öronakupunktur och hon utför behandlande massage baserat på Svensk Klassisk Massage eller Yogamassage som är individuellt anpassad efter behov och önskemål.

Anette började och gick år 1999 på folkhögskola i Danmark där hon lärde sig grunderna i Ayurveda med dess teori, mat, TM meditation och yoga. Efter detta flyttade hon till Australien där hon bodde i 5 år och studerade Bachelor of Nursing (sjuksköterskaexamen). Anette har jobbat som personlig assistent några år kombinerat med massage men sedan 2012 jobbar hon på heltid med massage både ute i företag och med privata kunder.

 

11 (1)

Monika Ljungquist

Monika Ljungquist är utbildad sjuksköterska och yogalärare. År 2009 under utbildningen till sjuksköterska genomgick hon även kurs i klassisk svensk massage & triggerpunktsbehandling (akupressur) hos Friskvårdsgruppen. Sedan dess har hon behandlat många kunder på Lunds yogaskola och nuvarande Raja Yoga Lund. 

 

Thomas Lundevall

Thomas Lundevall är utbildad massör vid Komplementär-medicinska högskolan 2010, och utför behandlande massage baserat på Svensk klassisk massage som är individuellt anpassad efter behov och önskemål.

Thomas älskar att vara ett bidrag till sina medmänniskor genom kontaktskapande, personlig utveckling och välbefinnande. Han har studerat Nonviolent Communication och Motivational Interviewing, samt är certifierad bars-terapeut. Thomas har även lärt sig grunderna i ayurveda-massage.

Priser
30 min 390 kr
45 min 550 kr
60 min 650 kr
75 min 750 kr
90 min 850 kr

Vid bokning av 5 behandlingar vid ett och samma tillfälle ges 10% rabatt på hela summan. Vid bokning av 3 behandlingar vid ett och samma tillfälle ges 5% rabatt.

Avbokning vid inbokad tid bör ske som senast 24 timmar innan din inbokade tid för att du inte ska debiteras, därefter debiteras du halva beloppet för avbokning senast 12 timmar innan behandlingstid. Glömmer du att avboka debiteras du hela beloppet. Du mejlar oss på: info@rajayogalund.se för att avboka din tid eller ringer till receptionen på telefonnummer: 010-884 88 24