Ayurvedisk konsultation

Ayurvedan är kunskapen om livet och utgår från ett helhetsperspektiv på människan. Vi människor har olika kroppstyper och obalanser uppstår genom det man tillför sig med mat, dryck, och livsstil. Kroppens behov ändras även med årstiden och åldern.

Inom Ayurvedan vill man hjälpa att skapa balans igen i kropp och själ för fysisk hälsa och mental lycka. På en hälsorådgivning går man igenom dina vanor med sömn, arbete, mat, motion osv. för att få en helhetsbild. Inom ayurvedan vill man inte dölja symtom utan använda mycket sund förnuft, naturliga”verktyg” som mat, motion och dygnsrutiner samt kan komplettera med behandlingar som marma behandling eller massage. Yoga och ayurveda går hand i hand. Den moderna livsstilen begränsar oftast vår rörlighet men även andningen som blir oftast ytligare p.g.a. stress. Med hjälp av yoga och ayurveda kan man lära sig värdefulla verktyg för att må bättre.

Ayurvedisk Konsultation
Ayurveda eller veda, betyder kunskapen om livet och är en indisk traditionell medicinlära som omfattar livsstil i helhet och lär oss att leva ett mer balanserat liv. På en ayurvedisk konsultation gör terapeuten en anamnes och en pulsläsning som tar reda på dina eventuella obalanser i syfte att hjälpa dig att komma till rätta med och skapa ett mer balanserat tillstånd i kropp, själ och sinne.

Ayurveda är ett sätt att förebygga hälsa  men kan också hjälpa dig att balansera sömn och matsmältning som enligt ayurveda är nyckeln till att du ska må bra. En ayurvedisk konsultation innefattar samtal, pulsläsning och individuellt anpassad rådgivning.


Om terapeuten

Monika Ljungquist har drivit Lunds Yogaskola tillsammans med Bengt Ljungquist sedan 2009, och numera Raja Yoga Lund sedan 2014. Hon brinner för hälsa och hälsoförebyggande arbete med holistisk approach. Hon är utbildad sjuksköterska och massör, certifierad yogalärare RYT 500 och ayurvedisk rådgivare (utbildad via Markaryds ayurveda skola).

Monika är tillgänglig för konsultation från och med november 2018.

Första konsultation 90 min:  890 kr
Uppföljning 60 min: 650 kr
Vid köp av 3 behandlingar vid ett och samma tillfälle ges 5% rabatt på hela summan. Vid köp av 5 behandlingar vid ett och samma tillfälle ges 10% rabatt på hela summan.
Du bokar behandlingen genom bokningskalendern längst upp på sidan.

Avbokning vid inbokad tid bör ske som senast 24 timmar innan din inbokade tid för att du inte ska debiteras, därefter debiteras du halva beloppet för avbokning senast 12 timmar innan behandlingstid. Glömmer du att avboka debiteras du hela beloppet. Du avbokar genom beräkningssystemet.

Varmt välkommen!