Ashtanga Yoga i Lund

Ashtanga Yoga är en utbredd, modern, fysisk och dynamisk form av Hatha Yoga som utvecklades av Sri Krishna Pattabhi Jois och som består utav fysiska yogaställningar (asanas) som utförs i en viss sekvens och serie och av andningsövningar (pranayamas). När du gör Ashtanga Yoga skapar du värme i kroppen, yogan har då också en utrensande effekt och du skapar en smidighet, öppenhet och lätthet i kroppen efterhand, samtidigt som ditt sinne stillas och klarnar. Detta är en yogaform som passar dig som vill göra fysisk och dynamisk yoga och som vill utforska din kroppsmedvetenhet.

Här hos oss på Raja Yoga Lund har vi grundkurs för nybörjare, fortsättning, samt Mysore style, där du utövar Ashtanga Yoga i eget tempo under lärares överinseende. Läraren rättar dig och justerar individuellt, varför denna form lämpar sig väl för dig som vill få mycket personlig feedback. Även nybörjare kan gå denna träningsform. Fortsättning och Mysore style är öppet för dropin,  och även grundkurs i mån av plats.

Boka Ashtanga Yoga Drop-in klass

Ashtanga Yoga Grundkurs
När du går en grundkurs i Ashtanga Yoga här på Raja Yoga Lund så lär du dig Ashtanga Yoga från grunden och går en intensiv kurs som går två gånger i veckan för att du snabbt ska finna en kontinuitet och utveckling i yogan. Kursen startar med en inledning bestående av yogans filosofi och grunderna. Därefter byggs serien upp utifrån solhälsningar och stående asanas (fysiska positioner) efterhand. Inga förkunskaper krävs utan också du som är helt ny till yogan kan vara med. Kursen passar även dig som praktiserat yoga tidigare och vill ha ett lite lugnare tempo.

Ashtanga Yoga Ledd klass
På de ledda klasserna tränar vi för att få ett bra flöde igenom första seriens asanas (ställningar), t o m navasana (båten). En gång i veckan går vi igenom hela första serien, vilket passar dig som vill få lite extra utmaning och redan kan grunderna i Ashtanga Yoga. Du kan anmäla dig till hela kursen, eller gå på drop-in med klipp- eller periodkort.

Ashtanga Yoga i Lund

Kurser i Ashtanga Våren 2018
Ashtanga Yoga Grundkurs
Tider: Måndagar och Onsdagar, 19.15 – 20.30
Kursstart 1: 15/1
Kursstart 2: 12/2
Kursstart 3: 12/3 (uppehåll 26/3, 28/3 och 2/4 pga påskfirande)
Kursstart 4: 23/4 (uppehåll 30/4 Valborg)
Kursstart 5: Ny början 30/5 – OBS, endast 7 tillfällen
Antal tillfällen: 8 ggr
Kurspris för 8 ggr: 1190 kr (790 kr för studerande, pensionär, arbetssökande och sjukskriven).
Kurspris för 7 ggr: 1050 kr (690 kr för studerande, pensionär, arbetssökande och sjukskriven).
Lärare: Alexander Tagesson
Den här kursen är öppen för drop-in

Ashtanga Yoga Ledd Klass – in English
Tider: Måndagar, 17.30-19.00
Kursstart 1: 15/1
Kursstart 2: 9/4
Antal tillfällen: 8 ggr
Kurspris för 8 ggr: 1190 kr (790 kr för studerande, pensionär, arbetssökande och sjukskriven).
Lärare: Tullia Jack
Den här kursen är öppen för drop-in