Aromaterapi

Aromaterapi är en behandling där terapeuten, utifrån en kort konsultation, tillsammans med klienten väljer ut eteriska oljor baserat på dofternas sammansättning samt oljornas terapeutiska egenskaper.

Aromamassage

De eteriska oljorna tas upp av kroppen genom vårt doftsinne men störst spridning får de genom vår hud. Därför är den vanligaste metoden för aromterapi en lätt aromamassage. Det kan vara en helkropps eller halvkroppsmassage där oljornas terapeutiska effekter tas upp av kroppen genom huden.

Förutom oljornas effekt får du också en positiv effekt av massagen eftersom hormoner som gör att vi mår bra, såsom oxotocin, frigörs vid beröring.

Oljorna kan på olika sätt hjälpa kropp och sinne genom doft och olika kemiska sammansättningar som ökar vårt välbefinnande.

Oljorna som används kan verka upplyftande eller rogivande men varje olja har specifika egenskaper som kan användas till flera av kroppens områden.

Exempel på användningsområden:

  • Oro och stress
  • Hormonellt relaterade problem
  • Antibakteriella egenskaper som stärker immunförsvaret
  • Problem med luftvägarna
  • Högt/lågt blodtryck

Mer om eteriska oljor

Eteriska oljor

Eteriska oljor utvinns ur växter såsom blommor, citrusfrukter, rötter och bark. Inom aromaterapin ser man dessa oljor som en levande typ av energi. Att allt levande har en livskraft där de eteriska oljorna är växtenergi.

Oljorna som används inom aromaterapi anses vara mycket antiseptiska och flera är även mycket effektiva mot infektioner, svamp, bakterier och virus. Doften från oljan påverkar också våra minnen och den del av hjärnan som kontrollerar hormonsystement såsom könsdriften, sinnesstämningen, ämnesomsättningen och stressnivån.

Detta gör oljorna för kroppen

Doftenfrån oljorna påverkar kroppen först och främst genom luktsinnet som sedan kan väcka både minne och känslor. Dofter sägs också väcka nervsystemet och körtlar som styr hormonerna.

  • På huden fungerar oljorna genom att de små molekylerna går igenom huden och når blodet.
  • Inne i kroppen sägs oljorna stärka immunförsvaret och verka antiseptisk och inflammationshämmande.

Om terapeuterna

Lena Axelsson är diplomerad i Klassisk massage, Reflexologi och Aromterapi genom brittiska ITEC på skola i Dublin. Hon är även certifierad Access Bars och reikiterapeut med ett stort intresse för kosthållning och hudvård. Lenas utgångspunkt i livet och inför varje behandling är att vi mår som bäst när sinne, kropp och själ är i balans – då klarar vi både inre och yttre påfrestningar bättre. De terapier hon erbjuder har ett brett spektrum där hela människan ryms. Lena är tillgänglig för bokning.

Pris
60 minuter kostar 690 kr
75 minuter kostar  790 kr

Vid bokning av 5 behandlingar vid ett och samma tillfälle ges 10% rabatt på hela summan. Vid bokning av 3 behandlingar vid ett och samma tillfälle ges 5% rabatt.

Avbokning vid inbokad tid bör ske som senast 24 timmar innan din inbokade tid för att du inte ska debiteras, därefter debiteras du halva beloppet för avbokning senast 12 timmar innan behandlingstid. Glömmer du att avboka debiteras du hela beloppet.