Anpassad Yoga – Yoga för dig med funktionsnedsättning

Våra klasser i Anpassad Yoga är till för dig som har en funktionsnedsättning efter olycka, amputation, ryggmärgsskada, ms, artrit, cp, muskeldystrofi, stroke etc. Du vill träna och komma i kontakt med din kropp på det balanserade sätt som erbjuds i yoga.

Vi har två nivåer på vår klass för att kunna anpassa och avancera så att även du med mycket svår funktionsnedsättning eller svårigheter med balansen ska känna dig varmt välkommen att delta – du kan vara gångare eller sitta i rullstol eller stol, yogan anpassas efter dina behov. Vi kommer att ta positioner som både är sittande och liggande. Enda förutsättningen är att du kan följa enkla instruktioner.

14107821_700283210111258_8621306614644134622_o

Anpassad yoga utförs sittande på stol eller i rullstol, eller liggande/sittande på golvet. För de deltagare som kan ta sig ner på golvet (vi eller din assistent hjälper dig om du vill) har vi 5 cm tjocka yogamattor som förhindrar tryckskador under passet. Assistenter eller ledsagare (som en anhörig eller god vän) är välkomna utan kostnad.

Anpassad yoga ger dig möjlighet att öppna upp och stärka din kropp och ditt sinne. På de här klasserna kommer du också att kunna uppleva positionerna i sin helhet även om du inte kan utföra alla positionerna hela vägen fysiskt. Klasserna erbjuder dig att utforska dina egna gränser i en trygg miljö.

För att säkerställa att varje individ får yoga utifrån sina egna förutsättningar, att det finns gott om plats för rullstolar och medföljare, håller vi grupperna små. Max tio deltagare är välkomna (och lika många medföljare om det behövs).

Vår yogaskola Raja Yoga Lund har hiss upp till salarna. Skolan har också en handikappanpassad toalett. För dig som sitter i stol är det tyvärr inte möjligt att ta dig till omklädningsrummen på grund av en pelare i gången.

Varmt välkommen till en Yoga för alla!

Våren 2017
Anpassad Yoga
Tider: Måndagar, 16 – 17:15
Kursstart 1: 10/1
Kursstart 2: 8/5 (uppehåll den 5/6)
Kurspris för 5 ggr: 490 kr
Lärare: Anna Scholtz och Titti Olsson
Den här kursen är också öppen för drop-in för dig som vill komma när det passar