Vinyasa yogalärarutbildning 200 h hösten 2016 – Fullbokad

Yoga Alliance Sverige

Yoga Alliance Sverige

YOGA ALLIANCE CERTIFIED VINYASA YOGA TEACHER TRAINING – 200 TIMMAR, HÖSTEN 2016 och VÅREN 2017

OBS! Denna omgång av utbildningen är fullbokad. Är du intresserad av en plats går det att anmäla sig som reserv och du får i så fall plats om någon skulle välja att hoppa av innan utbildningsstart.

Övergripande kursmål:

 • Att undervisa en yogasekvens för både nybörjare och mer avancerade elever, och anpassa den för individuella behov.
 • Att integrera filosofi i dina klasser för att ge ett bredare perspektiv till dina elever
 • Att ge säker och korrekt verbal och fysisk vägledning genom passet.
 • Att kunna undervisa i hatha yoga, vinyasa yoga, restorative, privata klasser.

Schema

Antal timmar: 200, inklusive läxor och praktik.

Kurshelg #1

21-23 oktober 2016: Introduktionshelg med fokus på Yogans filosofi. Vi går igenom bl a:

 • yogans historia och hur de moderna yogaformer som vi ser idag uppkommit.
 • Principerna bakom Ashtanga yoga och underliggande subteman, speciellt hur yamas och niayamas fungerar som ett underliggande etiskt ramverk.
 • Yoga sutras – vi diskuterar och tolkar
 • Praktisk etik som yogalärare

Kurshelg #2

18-20 november 2016 Kroppens Anatomi och Fysiologi.
Fördjupning i ämnet både teoretiskt och praktiskt. Vi går igenom bl a:

 • Struktur för skelett, muskulatur och huvudsakliga leder
 • Hur påverkar asanas dessa
 • Vanliga skador och möjlig yogisk terapeutisk internvention
 • Skador av yoga – hur undviker vi och förebygger

Kurshelg #3

2-4 december 2016: Energikroppens Anatomi. Chakras och neurofysiologi.

  • Vi går igenom den energetiska anatomin och förklarar och går igenom koncept som nadis och chakras
  • Vi kopplar detta till nervssystemet, vars anatomi och fysiologi vi kort går igenom

Kurshelg #4

13-15 januari 2017 Surya namaskara, stående Asanas samt avslutande asanas – Rörelse justeringar ”hands on”
Vi går igenom rörelserna, asanas inom yogan och hur vi kan hitta variationer och individuell anpassning för alla så som nybörjare som avancerade elever. Vi övar även på hur vi leder igenom verbalt och med fysisk hands on justering på ett säkert sätt.

Kurshelg #5

10-12 februari 2017: Sittande asanas; Meditation & Pranayama,
Vi går igenom sittande asanas och bygger på de asanas som vi lärde oss vid förra kurstillfället så att de bildar en serie av asanas. Vidare lär vi oss att utföra samt att leda igenom grundläggande meditations-och pranayama tekniker, samt går igenom indikationer och kontra-indikationer för dessa.

Kurshelg #6

17-19 mars 2017: Avancerade Asanas & och restorative yoga. Vi lär oss hur vi kan utmana oss själva och mer avancerade elever att utvecklas i vår praxis genom mer avancerade asanas, samt vilken progression som är lämplig för att utvecklas stabilt mentalt och fysiskt. Dessutom går vi igenom restorative yoga och teorin bakom – ”relaxation response” och hur man leder ett enklare pass i syfte att varva ner som fristående pass eller efter mer fysisk praxis.

Kurshelg #7

21-23 april 2017: Introduktion till Ayurveda / Näringslära (Yogisk diet)
Här kommer ni få en inblick i Ayurveda, läkekonsten som kommer från Indien och som är sammankopplad med yoga. Vi diskuterar principerna om doshas och hur de tar sitt uttryck till vardagen och i yogan.

Kurshelg #8

19-21 maj 2017: ”Yogalärarkarriär, men hur då?”
Hur växer jag in i rollen som yogalärare och bygger mitt personliga varumärke, praktisk genomgång av att komma igång och utvecklas vidare. Time-management; hur matchar jag passion med effektivitet, tips för att komma igång. Genomgång av sekvenser, hur man sätter ihop dessa och undervisar en grupp. Vi går också igenom praktiska tips när man undervisar, i form av grundläggande pedagogik och retorik.

Schemat

Fredagar: 16-20
Lördagar och söndagar: 9-18

Pris

Early Birds pris (med anmälan och betalning senast den 31/8 2016):
30 900 kr inkl. moms

Med anmälan efter den 31/8 2016:
35 900:- inkl. moms
Det går även att dela upp betalning och betala månadsvis 3, 6 eller 12 månader, med ett tillägg för administrationsavgift á 295:-/betalningstillfälle. Du blir fakturerad 5000 kronor direkt i samband med din anmälan med 10 dagars betalningstid.

I priset ingår all undervisning, lärarkompendiet samt gratis yogaklasser för Monika och Bengt på Raja Yoga Lund under hela utbildningsperioden från oktober 2016 till maj 2017!

Anmälan – Fullbokad

Anmäl dig till detta utbildningstillfälle genom att fylla i formuläret längst ned på denna sidan. Efter din anmälan kommit fram till oss kommer du inom några dagar att få en bekräftelse via e-mail. Det går just nu endast att anmäla sig som reserv. Om någon av deltagarna skulle ångra sin plats innan utbildningen börjar kommer reservanmälda att bli tillfrågade.

Sagt om lärarna

Bengt Ljungquist

Bengt Ljungquist

Bengt Ljungquist är huvudlärare på utbildningen. Han är grundare av Lunds Asthanga Yoga skola (2006) och Lunds Yogaskola (2009) som blev grund för Raja Yoga Lund (2014). Han håller sedan många år tillbaka i nybörjarintroduktioner och en del ledda klasser i både ashtanga yoga och hatha yoga utifrån ISHTA. Sedan 2006 har han undervisat och introducerat hundratals elever till Ashtanga Yogan och Hatha yogan, av dem många andra yogalärare i sin tur. Bengt Ljungquist har genomfört en yogalärarutbildning med David Swenson, en av de världens mest prominenta Ashtanga Yoga utövare. Dessutom har han har tränat för Lino Miele, certifierad av Sri K Patthabi Jois, samt Susanna Finocchi och Jens Bache, bägge auktoriserade av Jois. I augusti 2006 träffade han Sri K. Patthabi Jois under hans workshop i Köpenhamn. Han har genomgått 200 timmar genomgår 300 timmar på Ishta teacher training med Ulrica Norberg, Alan & Sarah Platt-Finger och Katrina Repka. Bengt är till vardags forskarstuderande i neurofysiologi vid medicinska fakulteten på Lunds Universitet och undervisar där i anatomi och fysiologi på läkarprogrammet. Han har också skrivit artiklar i tidningen ”om Yoga om” om just Yoga och dess koppling till anatomi och fysiologi och undervisar även i ämnet på yogalärarutbildningar i Sverige.

11209493_10155828577470436_3308158919970278580_n

Monika Ljungquist håller klasser och vissa praktiska delar på utbildningen. Hon brinner för hälsa och hälsoförebyggande arbete med holistisk approach. Monika är utbildad sjuksköterska och massör, doula och certifierad yogalärare.  Monika började med ashtangayoga för några år sedan med Bengt, Susanna Finochi, Jens Bache och deltog teacher training for David Svensson i ashtanga ”ledd” första serien. Under tiden hon undervisat och praktiserat mest ashtangayoga kom hon i kontakt med Ulrica Norberg som introducerade henne och Bengt hatha yoga utifrån ISHTA. Det ledde till att Monika vidareutbildades i Hatha yoga utifrån ISHTA (Integrated Science of Hatha Tantra and Ayurveda) med Ulrica Norberg, Katrina Repka samt Alan Finger och Sarah Platt-Finger. Monika intresseras även om lugna mer återhämtande yogaformer som yinyoga och restorative yoga. Hon hämtat inspiration inom dessa hos Camilla och Todd Grube (Yinyoga) samt Gina Menza och Mona Anand (Yoganidra & restorative yoga).Monika har under åren hållit ledda klasser i ashtanga och hathayoga, yinyoga, restorative yoga, prenatal (gravidyoga) och postnatal (för mammor) och familjeyoga. Monika ger även privata klasser, undervisar yoga på skolor och arbetsplatser vid förfrågan.

17 (2)

Paola Foresti
Paola är gästlärare på utbildningen och håller energiyoga klass som en del av energikroppen igenomgång.
Yoga och meditation blev en integrerad del av Paolas liv efter att hon gick en 3-månaders kurs på Skandinavisk Yoga och Meditations kursgård i Haa, Småland, 2006. Sedan dess har hon utövat olika former av yoga för olika lärare, men känner sig allra mest hemma i den klassiska yogan. Under sin första graviditet utbildade sig Paola till instruktör i medicinsk yoga och blev diplomerad 2009. Utbildningen gjordes vid Institutet för Medicinsk Yoga (IMY). Hon har också gått steg 1 i yoga mot utbrändhet hos IMY. Den medicinska yogan har sitt ursprung i kundalini yogan och består utav relativt korta pass med väldigt enkla mjuka rörelser som följs utav avspänning och avslutas med meditation som ofta består utav mantrasång. Målet med den medicinska yogan är att erbjuda ett yogisk alternativ som väldigt koncentrerat och i ett medicinskt syfte, arbetar med att rehabilitera, balansera och understödja kroppens olika system vid sjukdom eller annan obalans i kroppen. Paola utbilatsig även i energiterapi för Human Resource Academy och i Eden Energy Medicine.

Martin Villa
Martin är gästlärare som håller i ayurveda och meditationsdelen på utbildningen.
Martin Villa har i flera omgångar i början av 2000-talet studerat, praktiserat och assisterat på en ayurvedisk klinik i Pune, Indien. Martin kom i kontakt med sin läromästare Dr Ajit Mandlecha då han gick en Panchakarma (samlingsnamn för olika ayurvediska behandlingar för att behandla och förebygga sjukdom samt förbättrad allmänhälsa) utbildning på International School of Ayumartinvillarveda i Pune 1999. På kliniken i Pune och på olika seminarier och föredrag hans lärare tagit honom till har han haft förmånen att bevittna och delta i många fascinerande läkeberättelser.
Martins ayurvediska utbildning började med en ettårig kurs på Rörvig fhs i Danmark, som förljdes av många kurser för Maivor Stigengren på Markaryds ayurvedaskola. Under en period hade han själv en klinik i Göteborg men valde sedan att tillbringa sin tid i Indien istället.
Martin träffade sin andliga läromästare Mata Amritatanandamayi, kallad Amma (Mamma) 1997 i Stockholm och har sedan dess bott många år på hennes ashram i södra Indien. Där har han fördjupat sig i meditation och indisk filosofi samt arbetat som volontär för organisationen Embracing the World (ETW). Han har rest vid ett flertal tillfällen över hela Indien tillsammans med sin läromästare, Amma, för att fördjupa sin förståelse för andlig utveckling och det mänskliga sinnet. Han har under sina resor träffat många olika gurus, kända som okända och mött på många olika sätt att tolka och praktisera det som står i de indiska skrifterna.

Leave a Reply

rebirthing-1
Workshop: Rebirthing with Sound Therapy 27/11

Rebirthing plus sound therapy: Time for yourself – to clean, recharge...

adaptive-yoga
Adapting Yoga for Mobility Disability 21-22 January, 2017

A 2-day workshop for yoga teachers, caregivers, physio-therapists, or those who...

katrinarepka
Chakra Workshop with Katrina Repka, 12 – 13/11, 2016

Raja Yoga Lund is inviting Katrina Repka for a weekend-long workshop where...

omfamning
Workshop i Yoga och Mindfulness med Monika Ljungquist & Katarina Lundblad, 26/11, 2016

Hantera stressrelaterade besvär med yoga, mindfulness och självmedkänsla Denna workshop riktar sig...

gong_r
Gongbad med Anna Scholtz – 9/12 2016 och 20/1, 17/2, 28/4 och 9/6 2017

Varmt välkommen att bada i Ljud och Vibration När du kommer...

unnamed-2
Yin Yoga Teacher Training: Module 1- Ulrica Norberg 31/3-2/4

Yogic philosophy as well as modern psychology sum up three basic...

Yogalärarutbildning
Vinyasa yogalärarutbildning 200 h hösten 2016 – Fullbokad

YOGA ALLIANCE CERTIFIED VINYASA YOGA TEACHER TRAINING – 200 TIMMAR, HÖSTEN...

13392283_1806862106200473_6429251558395850224_o
Vinyasa Yogalärarutbildning – Sommar 2017

YOGA ALLIANCE CERTIFIED VINYASA YOGA TEACHER TRAINING – 200 TIMMAR, 2017...