Ayurvedisk Konsultation


Ayurvedan är kunskapen om livet och utgår från ett helhetsperspektiv på människan. Vi människor har olika kroppstyper och obalanser uppstår genom det man tillför sig med mat, dryck, och livsstil. Kroppens behov ändras även med årstiden och åldern.

Inom Ayurvedan vill man hjälpa att skapa balans igen i kropp och själ för fysisk hälsa och mental lycka. På en hälsorådgivning går man igenom dina vanor med sömn, arbete, mat, motion osv. för att få en helhetsbild. Inom ayurvedan vill man inte dölja symtom utan använda mycket sund förnuft, naturliga”verktyg” som mat, motion och dygnsrutiner samt kan komplettera med behandlingar som marma behandling eller massage. Yoga och ayurveda går hand i hand. Den moderna livsstilen begränsar oftast vår rörlighet men även andningen som blir oftast ytligare p.g.a. stress. Med hjälp av yoga och ayurveda kan man lära sig värdefulla verktyg för att må bättre.

Ayurvedisk Konsultation
Ayurveda eller veda, betyder kunskapen om livet och är en indisk traditionell medicinlära som omfattar livsstil i helhet och lär oss att leva ett mer balanserat liv. På en ayurvedisk konsultation gör terapeuten en anamnes och en pulsläsning som tar reda på dina eventuella obalanser i syfte att hjälpa dig att komma till rätta med och skapa ett mer balanserat tillstånd i kropp, själ och sinne.

Ayurveda är ett sätt att förebygga hälsa  men kan också hjälpa dig att balansera sömn och matsmältning som enligt ayurveda är nyckeln till att du ska må bra. En ayurvedisk konsultation innefattar samtal, pulsläsning och individuellt anpassad rådgivning.

Om terapeuten:

martinvilla
Martin Villa

Martin Villa har i flera omgångar i början av 2000-talet studerat, praktiserat och assisterat på en ayurvedisk klinik i Pune, Indien. Martin kom i kontakt med sin läromästare Dr Ajit Mandlecha då han gick en Panchakarma (samlingsnamn för olika ayurvediska behandlingar för att behandla och förebygga sjukdom samt förbättrad allmänhälsa) utbildning på International school of ayurveda i Pune 1999. På kliniken i Pune och på olika seminarier och föredrag hans lärare tagit honom till har han haft förmånen att bevittna och delta i många fascinerande läkeberättelser.

Martins ayurvediska utbildning började med en ettårig kurs på Rörvig folkhögskola i Danmark, som följdes av många kurser för Maivor Stigengren på Markaryds skola i Ayurveda. Under en period hade han själv en klinik i Göteborg men valde sedan att tillbringa sin tid i Indien istället. Martin träffade sin andliga läromästare Mata Amritatanandamayi, kallad Amma (Mamma) 1997 i Stockholm och har sedan dess bott många år på hennes ashram i södra Indien. Där har han fördjupat sig i meditation och indisk filosofi samt arbetat som volontär för organisationen Embracing the World (ETW). Han har rest vid ett flertal tillfällen över hela Indien tillsammans med sin läromästare, Amma, för att fördjupa sin förståelse för andlig utveckling och det mänskliga sinnet. Han har under sina resor träffat många olika gurus, kända som okända och mött på många olika sätt att tolka och praktisera det som står i de indiska skrifterna.

Första konsultation i 90 min:  890 kr
Uppföljning 60 min: 490 kr
Vid köp av 3 behandlingar vid ett och samma tillfälle ges 5% rabatt på hela summan. Vid köp av 5 behandlingar vid ett och samma tillfälle ges 10% rabatt på hela summan.
Du bokar behandlingen genom bokningskalendern längst upp på sidan.

Avbokning vid inbokad tid bör ske som senast 24 timmar innan din inbokade tid för att du inte ska debiteras, därefter debiteras du halva beloppet för avbokning senast 12 timmar innan behandlingstid. Glömmer du att avboka debiteras du hela beloppet. Du mejlar oss på: info@rajayogalund.se för att avboka din tid eller ringer till receptionen på telefonnummer: 010-884 88 24

Varmt välkommen!Leave a Reply

rebirthing-1
Workshop: Rebirthing with Sound Therapy 27/11

Rebirthing plus sound therapy: Time for yourself – to clean, recharge...

adaptive-yoga
Adapting Yoga for Mobility Disability 21-22 January, 2017

A 2-day workshop for yoga teachers, caregivers, physio-therapists, or those who...

katrinarepka
Chakra Workshop with Katrina Repka, 12 – 13/11, 2016

Raja Yoga Lund is inviting Katrina Repka for a weekend-long workshop where...

omfamning
Workshop i Yoga och Mindfulness med Monika Ljungquist & Katarina Lundblad, 26/11, 2016

Hantera stressrelaterade besvär med yoga, mindfulness och självmedkänsla Denna workshop riktar sig...

gong_r
Gongbad med Anna Scholtz – 9/12 2016 och 20/1, 17/2, 28/4 och 9/6 2017

Varmt välkommen att bada i Ljud och Vibration När du kommer...

unnamed-2
Yin Yoga Teacher Training: Module 1- Ulrica Norberg 31/3-2/4

Yogic philosophy as well as modern psychology sum up three basic...

Yogalärarutbildning
Vinyasa yogalärarutbildning 200 h våren 2017

YOGA ALLIANCE CERTIFIED VINYASA YOGA TEACHER TRAINING – 200 TIMMAR VÅREN...

13392283_1806862106200473_6429251558395850224_o
Vinyasa Yogalärarutbildning – Sommar 2017

YOGA ALLIANCE CERTIFIED VINYASA YOGA TEACHER TRAINING – 200 TIMMAR, 2017...